Categories LJEPOTA, PROMO

Obrišimo bore u 5 minuta: Hijaluronske kiseline, beta glukan i ulje smilja kao saveznici u borbi protiv bora!

Prvi znakovi starenja kože pojavljuju se već nakon dvadesete godine, na tankoj i osjetljivoj koži u području oko očiju. Ulaskom u tridesete na licu se pojavljuju i prve bore povezane s dubinskom dehidracijom kože i opuštanjem vezivnog tkiva. U četrdesetima je potporno tkivo sve opuštenije, a bore sve vidljivije. Koža postaje mekša, gubi elastičnost i bore se dodatno produbljuju, dok u pedesetima, postaju izraženije i trajne. Redovnom njegom hidratantnim kremama i uljima može se značajno ublažiti i prolongirati starenje kože, ali ne i izbjeći.

Foto: Promo

U ovom neizbježnom procesu veliku ulogu igra hijaluronska kiselina (HA) koja u koži predstavlja dio mreže kolagenskih vlakana i elastina. Starenjem se njen nivo smanjuje i koža lagano gubi svoju elastičnost i mladenački tonus, isprva lagano, pa sve progresivnije.

Posljedice se obično pokazuju u obliku nepoželjnih bora na koži. Hijaluronske kiseline u preparativnoj kozmetici predstavljaju ultimatum prirodnom starenju kože, a iz Olivala kao proizvođača prirodne kozmetike, pristiže prvi prirodni Hijaluronski serum s uljem smilja.

Svi sastojci prirodnog su porijekla što ovom preparatu daje veliku prednost apsorpcije kroz bolju penetraciju i bioiskoristivost prirodnih molekula. Visoke koncentracije u formulaciji doprinose efikasnosti seruma i djelovanje na više nivoa tako što poboljšava međućelijsle veze u dermisu i epidermisu, reguliše hidratizaciju kože, pojačava njen tonus i podstiče sintezu kolagena.

Glavni aktivni sastojak seruma je hijaluronska kiselina koja djeluje tako da popunjava međućelijski prostor, veže na sebe vodu i na taj način zateže i hidratizuje opuštenu kožu lagano popunjavajući nastale bore, a izvrsno izbalansirana kombinacija velikih i malih molekula daju mu dvostruku vrijednost.

Efekat brzog “brisanja” bora vidljiv je već nakon pet minuta od nanošenja zahvaljujući velikim molekulama, dok su za dugotrajne anti-age rezultate i dublju penetraciju zaslužne male molekule HA. Ubraja se u najpoznatije filere bora. Snažno antioksidaciono djelovanje beta-glukana dodatno ublažava i usporava proces starenja kože, pogotovo posljedice fotostarenja i oksidacije, dok će sadržano ulje smilja pojačati njegov anti-age učinak i blagotvorno revitalizovati i regenerisati kožu izloženu vanjskom i unutrašnjem stresu. Sadržani proteini ječma koži daju mekoću i povećavaju njenu elastičnost, a šećerni polimeri dodatno popunjavaju bore pojačavajući djelovanje hijalurona.

Olival Hijaluronski serum s uljem smilja možete pronaći po cijeni od 23,60 KM cm prodavnicama te apotekama.

Web: www.olival.hr Facebook: Olival Cosmetics Instagram: olival_cosmetics

TEKST I FOTO: PROMO

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *