Categories Ljubav

5 emotikon pravila kojih se treba držati kada se dopisujete s frajerom

Konačno ste počeli dopisivanje s dečkom koji vam se baš sviđa i želite da ostavite što bolji utisak? I to nije tako teško ukoliko se opustite, budete prijatne i svoje i uživate u početnom dopisivanju.

Foto: Pixabay

Međutim, ono na šta morate da obratite pažnju je upotreba emotikona kada mu šaljete poruke. Znamo da biste željeli da mu pošaljete sve zaljubljene smajliće, ali sljedeća emotikon pravila morate da znate!

Čuvajte se slučajnih značenja sugestivnih emotikona. Ako mu pošaljete emotikon koji prikazuje jezik i mačku, sigurno to neće protumačiti kao da vas je maca upravo polizala.

U slučaju da ste u nedoumici, znajte da je manje uvijek više. Vidite da li može s kojim emotikonom manje, recimo sa ;). Jednostavno ga preskočite. Može zvučati nezgodno, ali i zastarjelo.

Novog dečka nemojte zaskočite s poljupcima ili emotikonima koji prikazuju vjerenički prsten ili srce. Da, glupo je, ali ako počnete da ih šaljete prerano, uplašićete ga.

Ako pišete nešto sarkastično, dodajte “smajli koji namiguje”, inače vaša šala može ispasti užasno nepristojna.

Ako koristite Apple, a on android, zaboravite na emotikone. Često se pojavljuju u obliku čudnih znakova. Radije upotrebite haha ili lol.

IZVOR: COSMOPOLITAN.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *