Categories Ljubav

5 faza koje vas čekaju nakon saznanja da “ima drugu”

Ni mjesec nije prošao od raskida, a vaš bivši dragi već ponosno šeta novu djevojku. Bijesni ste, razočarani, ljuti, ali ne smijete dozvoliti da vas negativne emocije potpuno obuzmu. Ovo su faze kroz koje ćete proći:

Šok

Bez obzira da li ste o njegovoj novoj djevojci saznale putem društvenih mreža ili preko zajedničkih prijatelja, vaš svijet će se zaustaviti na nekoliko sekundi i zaboravićete kuda ste pošle. Nakon što dođete sebi (a to će se desiti malo sporije), u šoku ćete nazvati najbolju prijateljicu i zakazati kafu za pola sata.

Znatiželja

Nakon početnog šoka, kreće igranje tajnog agenta. Ko je ona? Kako izgleda? Da li je bolja od vas? Koliko su dugo zajedno? Da li me je varao s njom? Skoro 1000 pitanja, a gotovo nijedan odgovor. Iako nijedna žena ne može da odoli ovoj fazi, naše je da vas upozorimo da se vraćate nekoliko koraka unazad, u prošlost što nikuda ne vodi i nije rješenje.

Nerviranje (čitajte: SUJETA)

Kako je mogao tako brzo da nađe nekoga? Zar mu nisam više značila? Opet bezbroj pitanja, a nijedan odgovor. I ova faza je normalna, jer niko ne voli kada maltene bude zamijenjen, ali ako vam je za utjehu, proći će i osjećat ćete se mnogo bolje nego danas… i sutra…

Kliknite na sljedeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *