Categories Ljubav

5 stvari neophodnih za zdrav odnos među partnerima

Definitivno je da za sretnu vezu ne postoji recept, ali da postoje neke stvari, bez kojih ona jednostavno neće uspjeti, jasno nam je odavno. Ovih 5 stvari su neophodni sastojci za zdrav odnos, sretnu i dugu vezu:

1. Slične osobine

Kažu da se suprotnosti privlače, ali dugoročno gledano, za sretnu vezu je potrebno da ste slični u nekim stvarima. Ipak, ako ste različiti, to nije najgora stvar na svijetu – važno je samo da se vaše različitosti međusobno nadopunjuju.

2. Seksualna kompatibilnost

Ako je nema, veza će loše funkcionisati bez obzira na to koliko se dobro slažete u ostalim stvarima.

3. Poznavanje sebe

Ako ne poznajete sami sebe, teško ćete znati šta želite, a ako ne znate šta želite, još ćete teže partneru saopštiti svoje želje i potrebe. Poznavanje sebe je izuzetno važno, često važnije i od poznavanja partnera.

4. Povjerenje

Ovo je osnov svakog međuljudskog odnosa, a kamoli veze dvoje ljudi. Iznevjereno povjerenje ruši odnos iz temelja u danu, a gradi se godinama.

5. Mentalna stimulacija

Osoba sa kojom ste u vezi na vas mora uticati pozitivno i potaknuti vas da iz sebe izvlačite najbolje. Mentalna stimulacija je veoma važna, a parovi koji se međusobno navode na razmišljanje imaju puno kvalitetnije veze od onih kod kojih nedostaje mentalne stimulacije.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *