Categories Ljubav

Devet pravila škole flerta

Flertovanje je jedan od osnovnih načina da, u susretu sa potencijalnim partnerom, provjerite koliko vam on fizički odgovara. No, fert je vještina koju je prvenstveno važno dobro savladati, umijeće koje, ukoliko nije izraženo, osobu može da učini prlično nervoznom i sputanom u komunikaciji.

1. Budite realni

Svedite vaša očekivanja na razumnu mjeru. Flertovanje je zabavno, ali samo ako mu ne prilazite isuviše ozbiljno.

2. Budite pristupačni

Opustite se i dozvolite svojim usnama da se nasmiješe. Upotrebite govor tijela, pokažite da vam je prijatno i da ste samouvjereni. Ne postoji ništa zbog čega bi trebalo da budete nervozni.

3. Pročitajte njegov govor tijela

Kada se upustite u flert, govor tijela je često jedini činilac koji upućuje na to da li je ta osoba zainteresovana za vas. Lako može da se desi i da pogrešno protumačite signale, pa zato budite oprezni.

4. Uspostavite kontakt očima

Ali samo na trenutak-dva! Nemojte da žurite. Uputite i jedan dugi, zatim letimičan pogled, nasmiješite se očima, a zatim polako pogledajte u drugom pravcu. Ako vratite pogled i primijetite da gleda ka vama s namjerom da susretne vaš pogled, onda je očigledno da je zainteresovan za flert.

5. Uspostavite komunikaciju

Ako ga ne poznajete od ranije, dovoljno je da kontakt započnete nekim neobaveznim razgovorom. Možda je najbolji način jednostavna opservacija koja se završava pitanjem. “Lijep dan, zar ne?” ili “Ovo mjesto je baš skockano, je li?”. Nije važno šta govorite nego da govorite. Ukoliko naiđete na ljubazan odgovor, nastavite konverzaciju.

6. Saopštite mu nešto o sebi

Postepeno dodajte informacije o sebi, vodeći računa o reciprocitetu. Ako mali uvodni razgovor prođe dobro, počnite malo-pomalo da ubacujete i priču o ličnim stavovima – ali samo nešto minijaturno. Ključ za uspješnu razmjenu informacija jeste da se oboje postepeno otvarate, tokom razgovora koji će biti prijatan oboma.

7. Svu pažnju usmjerite na sagovornika

Smijte se njegovim šalama, slušajte njegove priče i ne dozvolite da vam bilo šta odvlači pažnju dok on priča. Važnije je da djelujete zainteresovano nego interesantno, i nipošto ne treba da vodite glavnu riječ. Za uspješan flert je najvažnije da umete da slušate.

8. Izrazite svoje namjere govorom tijela

Ako stvari krenu u dobrom pravcu, možda ćete poželjeti da probijete barijeru i fizičkim kontaktom. Dok pričate, dodirnite ruku svog sagovornika, kratko ali nježno. Ili budite mnogo direktniji i uhvatite ga za ruku dok prelazite ulicu ili ga nježno uhvatite dok se smještate za sto. Dodirivanje u ovom maniru pomaže da se savlada barijera “ličnog prostora”.

9. “Završite posao”

Za većinu, ovo je najteži dio posla, zato što zapravo u ovoj fazi potpuno otkrivate svoje namjere i rizikujete da budete odbijeni. Recite svom sagovorniku da biste voljeli da ga vidite ponovo, i da vam je zato potreban njegov broj ili, ako vam se učini zgodnim, pokušajte odmah da dogovorite sljedeći susret za nekoliko dana.

Autor: Life Content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *