Categories Ljubav

Gledajte serije sa partnerom/icom

Stigla je jesen, pa će mnogi poželjeti da tmurne dane prekrate u krevetu gledajući omiljene serije i filmove sa voljenom osobom. Samo naprijed, zaključak je studije objavljene u “Magazinu društvenih i ličnih veza”.

Foto: Guliver/Getty Images

Parovi koji zajedno gledaju serije i filmove iskusiće dublju vezu zahvaljujući zajedničkom uplovljavanju u izmaštani svijet.

Efekat je naročito prisutan kod parova kojima manjka zajednička socijalna mreža, odnosno kod onih koji nemaju zajedničke prijatelje. Kako kažu naučnici, ljudima su potrebna zajednička socijalna iskustva, a “upoznavanje” junaka na malom ekranu kompenzacija je za ono u stvarnom životu.

Istraživanje je sprovedeno na 259 studenata u vezama. Oni koji su imali više zajedničkih prijatelja bili su bliži i zadovoljniji vezom, kao i oni koji su zajedno gledali filmove i serije.

U drugoj studiji, sprovedenoj na 128 studenata u vezi, pokazalo se da su ispitanici bez zajedničkih prijatelja skloniji da gledaju filmove i serije što naučnici objašnjavaju intuitivnim osjećanjem da će im to koristiti.

IZVOR: NOVOSTI.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *