Categories Ljubav

Kada je pravi trenutak za “Volim te”

Znamo da su zaljubljenost i ljubav različite stvari, ali ljudi ih i dalje miješaju, što često rezultira vrlo nezgodnom situacijom – muškarac bez mnogo razmišljanja kaže “volim te”, a onda nestrpljivo iščekuje odgovor… Evo kako ćete znati da se zaletio…

Foto: Pixabay

Još niste spavali s njim – Možda smatra da je to način da vas namami u krevet. Kada prvi put kaže “volim te” tokom seksa ili ako još niste imali seksualni odnos, postoji mogućnost da nije dobro razmislio o tome šta zapravo te riječi znače.

Nije spreman da se veže – Mnoge žene misle da “volim te” znači da je muškarac spreman za ozbiljnu vezu, ali nije uvijek baš tako. Ako vam iskaže ljubav, a to ne može da potkrijepi namjerom da vaša veza bude stabilna, možda nije sasvim iskren.

Niste dovoljno dugo zajedno – Da biste nekoga zavoljeli, potrebno je prethodno provesti kvalitetno zajedničko vrijeme. Tačnije, potrebno je upoznati karakter osobe da biste stvorili temelje veze koja će trajati, a za to je potrebno vrijeme.

Vi još niste spremni da mu kažete da ga volite – Ako vam muškarac s kojim ste u vezi kaže da vas voli, a vi nemate takva osjećanja prema njemu, onda su njegove riječi, vjerovatno, stigle prerano. U svakom slučaju, porazgovarajte s partnerom. Pitajte ga zašto vas voli i znači li to da je spreman za ozbiljnu vezu? Ako je njegova izjava ljubavi stvarno iskrena, moći ćete razgovarati o tome, a ako ga vaše pitanje uplaši, to znači da ipak nije bio baš najozbiljniji kad je izgovorio te dvije čarobne riječi.

Zajedno ste manje od tri mjeseca Ako vam partner kaže da vas voli, a u vezi ste manje od tri mjeseca, vjerovatno je ljubav zamijenio s nečim drugim. Naravno, uvijek postoje izuzeci, pa tako – ako ste svaki trenutak u ta tri mjeseca proveli zajedno – moguće je da je razvio dovoljno jake i duboke osjećaje.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *