Categories Ljubav

Laganje u vezi: 4 situacije u kojima je bolje prešutiti istinu

Iako ćete često čuti kako ljudi cijene iskrenost, ipak u nekim situacijama treba se poslužiti i malim bezazlenim lažima. To se posebno odnosi na emotivne veze i neki naučnici čak smatraju da je u redu ne govoriti uvijek istinu svom partneru, posebno kada ne želite da ne povrijedite njegova/njena osjećanja.

 

Kada partner pita šta osjećate prema drugim ljudima

Ponekad ne treba iskreno odgovoriti na pitanja partnera. Zamislite, na primjer, da vas on/ona pita: Da li si ikada volio nekog više od mene? Šta god da je prava istina, jedini ispravan odgovor na ovo pitanje je: NE. Naravno, pod uslovom da želite da ostanete u vezi sa tom osobom.

Kada vam partner kupi poklon koji vam se ne sviđa

Preporučljivo je da izaberete učtivost umjesto istine ako ne želite da povrijedite osjećanja svog partnera u slučaju da vam je kupio poklon koji vam se ne sviđa. Vaš partner je ipak uložio svoje vrijeme i novac ne bi li vas obradovao poklonom, pa ako ovog puta možda nije napravio dobar izbor, to ipak nije razlog da mu pridikujete.

 

Kada ne želite da izađete sa partnerom

Ponekad na početku nove veze, ne želimo da se mnogo često viđamo sa partnerom. Ipak, to ne znači da je prikladno da mu/joj to i kažemo. Ako bismo, na primjer, radije izašli napolje sa društvom nego sa partnerom, bolje je da izmislimo neki izgovor nego da kažemo pravu istinu.

Kada raskidate sa svojim partnerom

Nikad nije lako prekinuti vezu, ali postoje dobri i loši načini kako da se to uradi. Vi sigurno imate dobar razlog zašto napuštate neku osobu, ali to ne znači da treba da joj izdeklamujete sve što vam smeta kod nje kada je obavijestite da više ne želite da budete s njom u vezi. Tako ćete je samo dodatno povrijediti. Lagati u takvoj situaciji je moralno.

Izvor: magazin.novosti.rs/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *