Categories Novosti

Istraživanje: Najbolji “materijal” za brak su bradonje!

Priznale to žene ili ne, muškarci s bradama su bolji partneri. Ova teorija zasniva se na istraživanju koje su naučnici/e objavili u časopisu Journal of Evolutionary Biology. Ženama je brada vrlo privlačna jer muškarcima daje dodatnu dozu muževnosti i ozbiljnosti.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Takođe, dlake na licu pokazuju da su prepuni testosterona, a to žene asocira na zrelost i dobar materijal za ozbiljnu vezu, jer svaka normalna žena želi uz sebe pravog muškarca, a ne dječaka. Uredno obrijani muškarci u ženama ne bude sigurnost, odnosno za njih misle kako nisu dovoljno muževni za dugu vezu. Izabrale bi ih tek za kratke, prolazne veze.

U istraživanju je učestvovalo 8.520 žena i baš sve su rekle kako ih muškarci s gustom bradom više privlače te da su im bolji materijal za brak od uredno obrijanih. Istraživači su im pokazivali fotografije muškaraca, a one su ih ocjenjivale i komentarisale.

Milioni žena žele njegovo dijete – da, i on ima gustu bradu

Lasse L. Matberg dobar je primjer muškarca sa gustom bradom za kojim žene doslovno luduju. On ima 30 godina, oficir je u mornarici, visok je 198 centimetara, a težak 120 kilograma – žene ga zovu seksi modernim Vikingom pa čak i anđelom.

Na Instagramu ga prati skoro 600.000 ljudi. Većinom su to žene koje mu uredno pišu da bi željele njegovu djecu, stotine njih ga je već zaprosilo itd.

Sad, pokušajte da ga zamislite bez brade – to jednostavno ne bi bilo to.

IZVOR: 24SATA.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *