Categories Ljubav

Ljubavne greške i zablude događaju se i najboljima

Čak i najrazumnijim, najracionalnijim damama se bar jednom omaklo jedno od nerealnih osjećanja ili stavova kada su ljubavne veze u pitanju. Vjerujemo da se neke od vas sada smiju kada se sjete sebe u tim situacijama, a neke pokušavaju da se otrgnu istih. Evo nekoliko stvari koje su nama pale na pamet.

Love couple

Zaboravimo na prvi utisak
Stručnjaci za verbalnu i neverbalnu komunikaciju kažu kako je upravo trenutak upoznavanja s nekim onaj u kome najbolje možemo ‘osjetiti’ drugu osobu zato što prema njoj ne gajimo emotivnu povezanost. Ako prilikom upoznavanja primijetite neku osobinu ili postupak zbog kojeg se ne osjećate dobro nemojte to smetnuti s uma i zaboraviti u daljnjoj komunikaciji. Ne dozvolite da vam zaljubljenost izbriše te “loše” osobine ili postupke.

Zaboravimo na sebe
Kada znate ko ste i volite samu sebe baš takvu kakva jeste, onda nećete u muškarcima tražiti potvrdu svoje vrijednosti. Nemojte zaboravljati svoje interese, želje i ciljeve kad ste u vezi, da biste npr. više vremena posvetili partneru. Uvijek nađite vremena da se posvetite sebi jer ćete tako biti bolja osoba, a na kraju dana zadovoljnija žena. Koliko god zvučalo “otrcano”, stvarno je tačno – koliko sebe cijenite, toliko će vas cijeniti i drugi.

Odlažemo “teška” pitanja za “pravi trenutak”
Na početku veze većina parova ne želi razgovarati o ozbiljnim temama poput budućnosti ili raspravljati o tome žele li jednog dana imati djecu ili stupiti u brak. Međutim, ako imate određene želje i ciljeve, a primijetite da vaš novi partner ne dijeli istu viziju budućeg života, preispitajte ‘teren’ bez straha. Stručnjaci kažu da ne bi trebalo da imamo zadrške kada su u pitanju takvi razgovori, bez obzira na to koliko je ‘svježa’ naša veza jer iskrenom komunikacijom jasno dajemo jedno drugome do znanja šta stvarno želimo.

Znamo da to nije to, a još smo tu
Skoro pa nema žene koja to nije doživjela. Znamo da naš partner zapravo nije muškarac sa kojim se vidimo dugoročno jer nam jednostavno ne odgovara, ali ipak ne prekidamo vezu. Ponekad zato što se ne želimo osjećati usamljeno ili jednostavno zato što smo puno vremena proveli s njim i ne znamo kako dalje. Ne trošite svoje, a ni njegovo vrijeme – u krajnjoj liniji ovo se može nazvati sebičnošću.

Kliknite na sljedeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *