Categories Ljubav

Način na koji vas grli otkriva puno o njegovim namjerama!

Jeste li znali da zagrljaj može puno toga otkriti o vašoj vezi? Dekodirali smo sedam vrsta zagrljaja kako bismo vam pomogli da saznate šta vam partner poručuje svojim govorom tijela.

Foto: Pixabay

Zagrljaj s leđa

Snažan zagrljaj s leđa otkriva osobu koja je preuzela ulogu zaštitnika i ne boji se odgovornosti. Vaš muškarac pravi je vitez i pored njega ćete se osjećati sigurno.

Zagrljaj oko struka

Iako vam muškarac možda još uvijek nije priznao svoje osjećaje, zagrljaj oko struka govori da želi s vama provoditi više vremena. No budite na oprezu jer takvi muškarci se vrlo često zaljubljuju.

Zagrljaj “sa strane”

Ovakav zagrljaj češće se razmjenjuje između prijatelja nego dvije osobe u ljubavnoj vezi. Ako ste sada samo prijatelji, šanse da budete par su vrlo male. Vaš prijatelj će vas vjerovatno saslušati i podržati, ali na tome će sve i ostati. Ako ste u vezi i ovo je jedina vrsta zagrljaja koju razmjenjujete, trebalo bi da preispitate svoje osjećaje.

“Prohujalo s vihorom”, Clark Gable, Vivien Leigh, 1939.Zagrljaj s pogledom u oči

Ako vas partner nježno grli i pri tome vas gleda ravno u oči, onda možete da budete sigurni da je to znak istinske i duboke povezanosti između vas dvoje. Veoma vas cijeni i sve što se događa između vas mu je jako važno.

Čvrst i dug zagrljaj

Ovakva vrsta zagrljaja sigurno je poznata svima. Takav zagrljaj nam je potreban kada trebamo podršku svojih bližnjih. Može trajati duže vremena bez ijedne riječi. Vjerujte nam, osoba koja vas ovako grli spremna je biti s vama u sretnim i teškim trenucima, što je veoma važno.

Zagrljaj londonski most

“Londonski most” je zagrljaj kod kojeg ste priljubljeni gornjim dijelom tijela, a donjim što više udaljeni. On je najčešće znak za uzbunu jer otkriva površnu vezu između dvije osobe. Možda vam je i stalo do te osobe, ali pokazujete potrebu da se od nje udaljite.

“Zločesti” zagrljaj

Ako vas partner uhvati za stražnjicu dok vas grli, želi vama i svijetu demonstrirati kako ste “njegova”.  Ako je vaša veza tek počela, mali su izgledi da prema vama gaji duboke osjećaje. No, ako ste zajedno već duže vrijeme, to je znak da između vas i dalje “frcaju iskre”.

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *