Categories Ljubav

Nestalo je strasti među vama? Znamo zašto!

Dugogodišnje veze zapravo su veliki izazov. Nerijetko se partneri suočavaju sa seksualnim nezadovoljstvom koje dovodi do potpunog gašenja strasti. Za to ste možda baš vi krivi, a da niste ni svjesni. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako ovo radite, vrijeme je za promjene!

Krijete tugu od svog partnera

Nešto vas muči, ali ne želite njega “zamarati”? Pogrešno! Ne zaboravite da su partneri zajedno i u dobru i u zlu. Morate biti iskrene prema svojoj “jačoj” polovini i otvoreno razgovarati o svim problemima. Dobra komunikacija temelj je uspješne veze.

Vrijeđate partnera

Ok, posvađali ste se, iznijele ste sve argumente koje ste imale protiv njega. Ali vrijeđanje? Zaista? Bez obzira na to koliko vas naljuti, nikada mu nemojte njegove nedostatke “nabijati na nos”. To bi vas moglo koštati njegovog povjerenja, ali i ljubavi.

Previše ste se opustile

Znamo, da, dugo ste u vezi i ne treba više da radite na sebi, na svom izgledu, obrazovanju… Potpuno pogrešno! Takvim stavom pokazujete nepoštovanje prema sebi, njemu i vašem odnosu. Ne uzimajte svog partnera zdravo za gotovo!

Ne vjerujete mu 

Jednostavno se ne možete kontrolisati, ta zločesta ljubomora jača je od vas. Barem onda pokušajte to barem malo prikriti i kontrolisati. Napadi ljubomore mogu da unište svaku vezu jer brzo gase strasti u vašem odnosu.

Imate neprivlačne navike

Pravilo broj jedan kada živite s partnerom – ne ponašajte se kao da živite same! Nikome se nećete svidjeti ako ste neuredne, ako mljackate dok jedete, ako grizete nokte… Posebno ne vašem partneru. Iako vam se čini da su to sitnice, to su jedne od najvećih ubica strasti.

IZVOR: COSMPOLITAN.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *