Categories Ljubav

Nikada ne spašavajte vezu pogrešnim izborima

Kada veza zapadne u krizu, naravno da joj treba podmazati temelje, i izboriti se da ona uprkos svemu opstane. Međutim, ponekad ti pokušaji mogu izgledati očajnički, jer nekim vezama stvarno nema spasa.

Ovo su 3 najgora pokušaja  da spasite vezu, kojoj nema nade:

Prave se da je sve ok

Raskid je za neke sramota pa radije biraju glumiti da je sve baš onako kako treba da bude. To ne uključuje samo glumu pred porodicom i prijateljima – parovi koji se trude ignorisanjem riješiti sve svoje probleme često glume i kada su sami, u svoja četiri zida.

Odlučuju se za brak

Sigurno ste čuli za barem jedan par koji već odavno nije sretan, ali vas je umjesto vijesti o raskidu iznenadila pozivnica za svadbu. Strah od raskida kod nekih je toliko jak da će ponekad preduzeti sve korake da ga učine još teže izvodljivim.

Rade na djetetu

Iako je to pogrešan pristup, velik broj ljudi i dalje misli da će dolazak djeteta popraviti stvari u vezi koja ne štima. Naravno, gotovo svakome je jasno da će dijete samo odložiti neizbježan slom. Ako niste dobri zajedno, kad ste sami, vrlo je neodgovorno očekivati da će vas dijete pretvoriti u par iz snova i popraviti vaš već narušen odnos.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *