Categories Ljubav

Prijateljstvo s bivšim: Stvarnost ili mit?

Kada je veza kvalitetna partnera doživljavamo kao najboljeg prijatelja. Prema tome kada raskinemo vezu mi ne samo da gubimo partnera, već gubimo i najboljeg prijatelja. Međutim iako vi smatrate da je lakše da vam bivši partner ostane prijatelj možda je to u stvarnosti nemoguće.

veza

Ukoliko ostanete prijatelj s bivšim partnerom da li ćete moći da idete s njim na kafu, a da se ne dotaknete teme vas dvoje? Da li ćete moći da slušate njegove trenutne ljubavne uspjehe? Vjerovatno nećete. Pravi prijatelji mogu razgovarati o svemu, a vi sa svojim bivšim partnerom ne možete.

Ukoliko ste izgubili partnera zajedno s njim ste izgubili i njegove prijatelje koji su vam zaista bili dragi. Oni će vas samo podsjećati na sve lijepe trenutke koje ste proveli sa svojim partnerom. Tu je naravno i porodica koja je uvijek bila uz vas. Više nema porodičnih okupljanja koja su vas nekada možda i uveseljavala.

O njima svima možete razgovarati na prvoj kafi, ali kada ispucate te teme o čemu ćete pričati? Budite svjesni toga da druženja s bivšim partnerom nisu samo prijateljska, nego su to druženja koja će vas samo podsjećati na vrijeme koje ste nekada provodili zajedno, a više toga nema.

Teško ćete moći biti prijatelji bez obzira da li još uvijek osjećate nešto prema partneru ili ne. Trebaće vam godine da budete sposobni pričati sa svojim bivšim kao sa najboljim prijateljem. Ukoliko s bivšim partnerom ostanete u prijateljskoj vezi uvijek će vam nedostajati onaj dio gdje ste bili par. Prema tome najbolje bi bilo da vi sami odlučite da li ste spremni ostati s bivšim prijatelj nakon veze.

Izvor: ljepota.ba

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *