Categories Ljubav

Stručnjaci tvrde da postoji pet osnovnih vrsta prevare!

Stručnjaci za veze su otišli korak dalje u analizi “vrsta” i nivoa varanja, navodeći da postoji pet osnovnih tipova prevare partnera.

Foto: Guliver/Thinkstock

#1 Lagano “lutanje” Ova prevara nije fizička, pa ni emocionalna, već se dešava onda kada pomislimo na drugu osobu, počnemo da maštamo o njoj ili zamišljamo kako bi nam bilo da smo zajedno.

#2 Prevara na jednu noć Desi se neplanski, kao fizička stvar, jednom i obično se ne ponovi, nego se prosto “omakne” kao greška koju nećemo opet dozvoliti.

#3 Emocionalna izdaja Ona se dešava kada se platonska ljubav prema nekome o kome maštamo pojača, intenzivira, a i dalje smo u vezi sa starim partnerom. Može da bude opasna ako emocije prema simpatiji nastave da rastu.

#4 Višestruka prevara Prevara je i fizička i emocionalna, varamo partnera sa osobom koja nas snažno privlači u svakom smislu i zaljubljujemo se u nju. To je primjer “sedjenja na dvije stolice”.

#5 Afera Ne samo da varamo, nego to nastavljamo i kada nas partner otkrije. Toliko smo izgubili glavu ili smo toliko bezobzirni da nas ne zanima što partnera povređujemo i ismijavamo.

IZVOR: NOVOSTI.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *