Categories Stvarni život

14 načina kako da ga natjerate da se zaljubi u vas

Ponekad nije jednostavno osvojiti baš onog muškarca kojeg želite, ali uz pomoć sljedećih 14 savjeta to će vam ići mnogo lakše. Slijedite naša uputstva i sigurni smo da ćete na kraju ostvariti željeni cilj.

1. Budite ono što jeste

Ovo ne znači da već u prvim danima trebate otkriti sve svoje najružnije strane, nego da se ne pretvarate da ste ono što mislite da bi on htio. Slobodno budite najbolja verzija sebe. Prikažite se u najboljem svjetlu i potrudite se prestati s lošim i ružnim navikama, to nije pretvaranje, nego napredovanje, ali nemojte biti ono što niste i ne želite biti samo zbog toga što mislite da bi on mogao biti impresioniran.

2. Optimalizujte svoj izgled

Naravno da ne trebate praviti dramatičnu promjenu frizure ili sprovoditi dijetu, ali povećajte brigu o svome izgledu, kako biste naglasili ono najljepše na vama. Dobra odjeća, malo šminke i parfema pomoći će vam da imate više samopouzdanja.

3. Slušajte

Muškarci vole govoriti o sebi, pa više slušajte nego što pričate i potrudite se zapamtiti ono što vam govori.

4. Nemojte isticati negativne strane

Svi imamo neke mane, koje kada smo u ozbiljnoj vezi druga strana može tolerisati, ali na početku veze nema smisla da „plašite“ potencijalnog partnera svojim manama. O sebi samo govorite lijepo i ističite pozitivne stvari.

5. Budite pozitivni

Muškarci uglavnom vole nasmijane i vedre žene. Niko se ne voli družiti s pesimističnim i negativnim osobama, pa se potrudite uvijek gledati pozitivnu stranu života.

6. Budite umiljati

Možda mislite kako atraktivne žene lakše osvajaju muškarce, ali se varate. Muškarci žele normalne djevojke za ozbiljnu vezu. Budite ljubazni, nemojte tračariti, nemojte piti, nemojte psovati…

7. Zavodite ga

Pokažite na trenutke golo rame, prebacite kosu preko ramena i sl. Možda su vam već dosadili ovakvi savjeti, ali oni se ponavljaju zbog toga što su učinkoviti.

8. Govorite u slikama

Muškarci su vizuelna bića i ako ga želite zainteresovati, zagolicajte mu maštu. Recite kako ste uživali na plaži prošlog ljeta (počeće vas zamišljati u kupaćem kostimu), ispričajte doživljaj kada ste izašli u prekratkoj suknji i sl. Vizuelne slike su odličan način da na suptilan i nimalo vulgaran način razbudite njegovu maštu. Budete li se odjenuli vulgarno ili pričali tako, smatraće kako ste vi vulgarni i nećete ga privući, ali ako potaknete njegovu maštu, zainteresovaćete ga i neće vas moći izbaciti iz glave.

9. Inicirajte fizički kontakt

Kada mu nešto pričate dotaknite ga po koljenu, kada ga pozdravljate zagrlite ga i dajte mu poljubac u obraz. Sve to možete raditi na srdačan i nenapadan način.

10. Nemojte spominjati prijateljstvo

Nemojte naglašavati „gdje si prijatelju“ i ubacivati slične komentare. Ako ne želite da budete samo prijatelji, nemojte se tako ni ponašati.

11. Zajedno jedite

Ne kaže se bezveze da ljubav ulazi kroz želudac, pa ako idete na piće usput pojedite nešto. Ipak, pazite da ne pričate otvorenih usta ili ne pretjerujete s hranom i nemojte dopustiti da vas on uvijek časti.

12. Neka on zove vas

Ako vas nema potrebu nazvati ili se javiti porukom, nije zainteresovan za vas. Budete li vi stalno inicirali kontakt postaćete mu dosadni.

13. Nemojte bježati od prijateljstva

Veliki broj veza se rađa iz prijateljstva. Što se više družite to će vas imati priliku bolje upoznati. Nemojte stavljati pritisak izlazaka od kojih se nešto očekuje, nego se aktivirajte oko zajedničkih interesa zabavnih stvari. Idite zajedno na bazen, plivanje, neki drugi sport, neka vam pomogne da odabrate mobitel i slične stvari. Tako ćete imati priliku da se upoznate bez opterećenja, da već na tom izlasku morate odlučiti šta želite. Ali ponavljamo, izbjegavajte prijateljske izjave.

14. Nemojte biti očajni

Nemojte biti očajni i govoriti kako godinama nemate nikoga, jer ćete ga tako otjerati, ali ni pretvarati se da vam nije stalo da želite samo zabavu.

Izvor: covermagazin.com

2 komentara

  1. Imam12g i svidja mi se jedan dečko i ja njega privlacim i on mene ali ne znam kako da mu izjavim ljubav.jer mi se stvarno svidja ikad sam pored njega nisam sva svoja.molim vas pomozite mi i recite mi najlakši način da mu iskazem ljubav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *