Categories Stvarni život

7 stvari koje morate usaglasiti odmah nakon vjeridbe

Vjeridba je jedan divan i uzbudljiv trenutak u kojem treba apsolutno uživati. No, istovremeno se vjerenici znaju naći pod stresom jer je vrijeme da počnu praviti planove za budućnost i ostatak zajedničkog života, a ne znaju odakle krenuti. Kako bi se to izbjeglo, donosimo vam sedam stvari o kojima treba početi razmišljati odmah nakon vjeridbe.

Foto: Thinkstock

Odmah nakon vjeridbe trebali biste voditi računa o…

1. …mišljenjima koja su važna vama i vašem vjereniku.

Onog trenutka kada ste se vjerili puno ljudi u vašim životima imaće određena mišljenja i vlastite prijedloge o vjenčanju. Zato odmah odlučite čija su vam mišljenja važna i čije savjete želite poslušati, jer što više odugovlačite i slušate previše osoba, bićete pod većim, nepotrebnim, stresom.

2. …okvirnom iznosu budžeta za vjenčanje.

Ne morate odmah nakon vjeridbe sjesti i precizno odrediti koliko novaca ćete odvojiti za ovaj važan dan. No, morate se složiti barem oko okvirne brojke. Bilo bi dobro da tada i razgovarate s roditeljima, te ih pitate mogu li vam financijski pomoći. Takođe, pripremite odmah i rokovnik za planiranje jer ćete razmišljati o velikom broju detalja pa bi onda najbolje bilo da ih sve zapišete.

3. …tačnom datumu vjenčanja koji želite.

Što prije se odlučite za datum vjenčanja, to će vam biti lakše. Onda ćete moći ostatak planiranja prilagoditi tome i jednostavnije ćete donositi odluke o onome šta želite na svom vjenčanju. Uzmite u obzir i da sezona vjenčanja traje od juna do septembra, što znači da će tada većina stvari biti puno skuplja, a neke lokacije rezervisane. No, od sredine oktobra, do maja veće su šanse da ćete potrošiti manje novca i da ćete imati više opcija prilikom biranja lokacije i ostalih detalja.

Kliknite na sljedeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *