Categories Stvarni život

Dok nas posao ne rastavi

U dobru i u zlu: Poslovni bračni partneri sjajno sarađuju, jedno drugo hvale, ali i najbolje razumeju probleme u karijeri te se tješe nakon teškog dana na poslu.

Svaki deseti zaposlenik na poslu ima osobu s kojom je u tzv. poslovnom braku, pokazalo je istraživanje poslovnog portala CareerBuilder.

“To je osoba suprotnog pola s kojom radite, ali vaš odnos ne bazira se samo na poslu. Imate interne “fore”, pričate o životu izvan kancelarije i zajedno pijete kavu na pauzi”, objašnjava američki psiholog, dr. Willard F. Harley Jr.

Poslovni bračni partneri jedan drugog ohrabruju i hvale za vještine ili dobro obavljen posao, pa čine produktivan tim.
“Zbog osobe na poslu za koju znate da vam ne želi ništa loše veselićete se novom radnom danu, pa će i vaša produktivnost biti veća”, kaže američka psihologinja, dr. Linda Young.

Znati da imate nekoga kome se možete izjadati, rješava vas stresa i smiruje. Ipak, nemojte prelaziti granicu. Drugi kolege vaš bi odnos mogli protumačiti kao odvajanje od ostatka tima, što često vodi do nesuglasica. Isto tako, valja upamtiti da, ako se ikad posvađate, atmosfera na radnome mjestu biće napeta, pa vi i vaš poslovni muž ili žena nećete sarađivati dobro kao prije, a nadležni neće vidjeti ništa drugo nego smanjenu produktivnost.

Poslovno tračarenje udvoje

Odnos s bliskim kolegom treba biti platonski. Dakle, umjesto neprestanog žaljenja na probleme kod kuće, dajte sebi oduška, pa recite što zapravo mislite o živčanom šefu i dosadnom kolegi. Nikako ne idite preduboko u svoj privatni život, savjetuju stručnjaci.

Oprez! Nemojte zahladiti odnos s mužem ili ženom

Kako od bračnog partnera s posla dobijate komunikaciju, utjehu i zabavu, stručnjaci sa Sveučilišta u Kaliforniji upozoravaju da bi se zbog toga odnos s mužem ili ženom kod kuće mogao zahladiti.

Poslovno-bračni partner uvijek je tu

Ako se dogodi da na poslu nešto ne znate, vaš će vam bračni partner s posla uvijek čuvati leđa, pomoći i izvući iz “gabule”. Isto tako, biće tu i kada vas treba zamijeniti ili hitno rješiti problem za koji jednostavno nemate vremena.

Oni bolje razumiju probleme na radnome mjestu

Ponekad je vaš “muž s posla” više upućen u vaše probleme od onoga kod kuće, kaže Mark Oldman, direktor portala Vault.
Dodaje da se zbog toga ne treba zabrinjavati – poznaje vas bolje jer jednostavno zna kakva je situacija na poslu.

Izvor: 24 sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *