Categories Stvarni život

Evo šta znače seksi gay snovi i šta otkrivaju o vašoj seksualnosti

Upravo ste se probudili iz seksi sna, ali umjesto da osjećate sreću i da ste opušteni vi ste zbunjeni i prestravljeni jer ste imali gay san. 

To što ste umjesto Chris Hemsworth sanjale seksi akciju sa Gal Gadot ukoliko ste djevojka, ili ste imali nevaljalu akciju sa Chrisom Evansom umjesto sa Anne Hathaway ako ste muškarac, ne mora da znači odmah da ste gay.

Uživali ste u snu, ali sebe nikada niste mogli da zamislite sa istopolnim partnerom. Sigurni smo da ste često puta vidjeli vaše prijatelje bez odjeće, ali se na neku akciju niste nimalo okuražili. Prije nego padnete u duboko razmišljanje o vašoj seksualnosti, dozvolite da vam objasnimo šta takvi snovi zapravo znače.

“Žene su često uznemirene zbog njihovih lezbejskih snova, ali potpuno bespotrebno. To je najrjeđi mogući način dokazivanja da ste vi zapravo lezbejka”, rekla je doktorica Gayle Delaney specijalistica za snove, kliničku psihologiju i predsjednica Internacionalne asocijacije za studije snova.

Gay muškarci i žene imaju istu reakciju kada imaju straight snove. U njenoj dugogodišnjoj karijeri nije naišla ni na jednog pacijenta koji je zbog gay sna zapravo shvatio kako nije straight.

Ljudi koji su otvoreni za veze sa istopolnim partnerom, ne doživljavaju ovakve snove kao nešto dramatično. Postoji mali procenat šansi da pogodimo šta takvi snovi zaista znače. Umjesto da se bavimo time, bolje je da razmislimo šta taj san zapravo znači nama samima.

Ekspertica savjetuje da sebi postavite sljedeća pitanja:

– šta se desilo u snu?

– kako sam se osjećao/la?

– sa kojom sam to ženom/muškarcem imala/o seks u snu?

– kako je bilo?

Odgovori će zavisiti od vašeg individulnog iskustva, ali se kod nekih žena javlja podudarnost u odgovorima.

“Skoro uvijek žene prijavljuju da je osjećaj bio divan. Neke imaju erotičnije snove, a neke su romantičnije, ali u oba slučaja seks je bio odličan”, istakla je doktorica.

Žena ili muškarac sa kojim ste u akciji u snu je neko koga znate ili mu se divite. To može da bude vaš nadređeni i slično, piše Womanshealthmag.

Tako se vaš odnos zapravo shvata kao ozbiljniji, a ono u čemu griješimo je to da seks shvatamo ako fizičku radnju i isključujemo moguću povezanost sa emocijama, naročito sa ljubavi.

Možda vam snovi ukazuju na vaš odnos prema istom polu i osjećaju ženstvenosti, odnosno muževnosti. Vaš san sa ženom ili muškarcem može da ukazuje na to da vi volite vaš pol, ali ne u romantičnom i seksualnom smislu.

Sljedeći put kada budete imali gay san, samo ga prihvatite kao takvog i nastavite dalje.

Izvor: superzena.b92.net Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *