Categories Stvarni život

Jeste li dovoljno hrabri da uđete u otvorenu vezu?

#5 Fizičke granice

Ako i vi i partner želite otvorenu vezu, morate da unaprijed porazgovarate, kako kasnije ne bi bilo zabune, prebacivanja ili svađe. Postavite jasne fizičke granice. Da li je u redu da imate fizički kontakt sa drugim ljudima, ako da, tačno kakav? Da li ćete se sa njima ljubiti, spavati ili probati nešto što vas dvoje niste?

#6 Emotivne granice

Zajedno odredite kakvo ponašanje je u redu u emotivnom pogledu. Možda vam je OK da tražite nekoga na Internetu, ali ne želite da sa “trećim” izlazite u javnost da vas neko ne bi vidio. Kada sa novom osobom gradite emotivni odnos, postoji “rizik” da se neko od vas zaljubi. Razmislite unaprijed šta ćete raditi ako se to dogodi.

Foto: Guliver/Getty Images

#7 Ko je prihvatljiv, a ko nije?

Kada ulazite u otvorenu vezu, znajte da ona nije, u najvećem broju slučajeva, otvorena baš za sve. Važno je da definišete ko može da uđe u tu vezu. Unaprijed bi trebalo da se dogovorite ko je dostupan, a ko je zabranjen.

#8 Koliko će to trajati?

I otvorena veza, kao i svaka druga, predstavlja dogovor između dvoje ljudi. Možda ste se tek zbližili i zbog toga istražujete i druge opcije, možda ste već godinama zajedno i željeli ste da eksperimentišete. U svakom slučaju, trebalo bi da napravite “kontrolu” svoje veze u nekom trenutku.

Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *