Categories Stvarni život

Kakvog muškarca žele moderne žene?

U današnje vrijeme mnogo muškaraca koristi stres kao mjerilo vrijednosti. Ako im mobilni telefon zazvoni dvadesetak puta dok razgovaraju s nekom djevojkom misle kako će je time impresionirati, međutim u današnje vrijeme ništa ne može nekoga toliko impresionirati koliko osoba koja je spremna potpuno se posvetiti drugima.

Muškarac koji se sviđa današnjim ženama je sposoban kontrolisati svaku situaciju, pa tako i rasporediti svoje vrijeme, a ništa nije iritantno koliko arogancija tipa “znaš li ko sam ja”.

Kao što muškarci podsvjesno biraju žene čija linija ističe struk u odnosu na grudi i bokove, tako i žene podsvjesno biraju muškarce koji su “dobrog odgoja”, za koje smatraju kako će biti bolji očevi djeci. Teški i macho muškarci su zanimljivi za djevojčice dok maštaju, međutim odrastanjem one nauče da oni znaju biti neugodni i teže pristojnima.

Osnove “hvala” i “izvoli” bi trebalo da budu toliko automatizovane da se uopšte ne dovode u pitanje. Kašnjenje ni u kojem slučaju nije poželjno i ne čini vas važnim ili zauzetim, nego nepristojnim. Posebno je iritantno pisanje sms poruka dok ste u ženskom društvu.  Možda mislite kako tako izgledate traženo i popularno, žene misle da ste osoba koja ne zna organizovati svoj život. Takođe, sugeriše se kako ne smatrate ženu u čijem ste društvu zanimljivom.

Poštovanje starijih je nužno. Bilo da se radi o vašim poznanicima ili nepoznatim ljudima. Ženama jednako imponira kada ponudite mjesto u tramvaju ili autobusu starijoj osobi jednako kao da ste i njoj ponudili. Jednako uljudan odnos biste trebali imati i s djecom.

Mnogo muškaraca smatra kako su emancipovane žene izgubile želju da ih se tretira kao dame. Međutim, na taj način pokazujete svoje poštovanje prema njoj. Pridržite joj vrata, ne trebate od toga raditi veliku proceduru (ljubljenje ruke ili izgovaranje rečenice “dame prve” užasno je iritantno), ali suptilni znaci poštovanja su nužni. Kada pridržavate kaput, učinite to na način da zaista pomognete, a ne polovično i nespretno, tako da od toga napravite cijelu scenu. Prava vještina leži u tome da znate granice. Ustati prilikom upoznavanja je pristojno, međutim stajanje svaki put kada žena ulazi ili napušta prostoriju više sliči na razred i strogu učiteljicu, nego na uljudnost.

Cilj pristojnih manira trebalo bi da bude povećanje ugodnosti, a ne stvaranje napetosti.

Šarmeri jednostavno ne mogu da si pomognu i zavodiće svaku ženu u prostoriji, međutim pokušajte biti manje transparentni. Šarm ne treba biti performans. Zavodite samo ženu u čijem ste društvu. Ona mora znati da vam je posebna. Smanjite komplimente njenoj prijateljici, sestri, majci…

Žene vole više pričati. To može razgovor učiniti dosta napetim jer muškarci obično preferiraju razmjenu informacija, s druge strane žene (iako ne sve) će pokušati iz svake rečenice iščitati skriveno značenje. Dobro bi bilo pokazati da zaista slušate ono što govore i određenu dozu odobravanja.

Izvor: covermagazin.com Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *