Categories Stvarni život

Mirisi koje muškarci (ne) vole na ženi

Možda je tačno da put do muškog srca vodi preko stomaka, ali to ne znači i da je miris hrane na ženi afrodizijak za pripadnike jačeg pola.

Istraživanje Susan Cernek i Lindsey Unterberger je pokazalo da većina muškaraca ne voli kada im partnerke mirišu na voćne i čokoladne kupke i mirise. Jedino što ih privlači je miris vanilije u kremama za tijelo, a sve ostalo im nije zavodljivo.

Tako se, na iznenađenje istraživačica, čak i čokolada našla kao nepoželjan sastojak u sredstvima za održavanje higijene.

Većini ispitanika se ne dopada ni miris citrusa. Smatraju da je osvježavajući, ali ne i privlačan. Čim osjete alkohol u dezodoransu koji žena koristi, odmah im splasne želja, jer ih to, pokazala je anketa, podsjeća na majku.

Da su muškarci prilična “zakerala”, potvrđuje podatak i da bježe od djevojaka koje mirišu na ruže, lavandu ili ljiljane, jer im te note idu uz bake. Ne vole da osjete ni miris koji ih podsjeća na bivše partnerice, naročito ako su iz te veze izašli kao ostavljena strana.

Ali ono što najviše vole – ili imate ili nemate.

To je, zaključile su Susan i Lindsey, prirodni miris kože koji će im se ili dopasti ili neće. A, kada im se svidi, to je to. Ne morate da ga prikrivate kremicama i parfemima, nego samo pustite feromone da sami “odrade” posao. Tada ste im najpoželjnije, pa ako vam kažu da upotrebu parfema svedete na minimum, to treba da vam imponuje, a ne da vas iznervira.

Prirodno je i dalje na cijeni!

Izvor: novosti.rs Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *