Categories Stvarni život

SEKS S PRIJATELJEM ili PRIJATELJICOM – kakve zamke krije taj odnos?

Povremeni (ili stalni!) seks s prijateljem / prijateljicom. Zašto da ne? Ništa mu/joj ne morate objašnjavati, nema igrica, ljubomornih ispada. A, da li je to “samo seks” i kakve zamke krije taj odnos?

Rezultati istraživanja Michigan State University pokazuju da je više od polovine američkih studenata imalo prijatelja/prijateljicu za seks ili se barem jednom našlo u klinču s prijateljem/icom, a prije nego što padne seks druže se u prosjeku godinu dana. Osim prednosi koje takav odnos ima, koje su potencijalno loše strane na koje valja računati?

Krenimo redom…

#1 Treba definisati osnovna pravila

Spavate li i s drugim ljudima? Koliko često izlazite zajedno ili se čujete? Prijateljsko-erotska veza može vas dovesti do konfuznih situacija pa je dobro odrediti pravila ne smiju da se krše. Jer u protivnom može doći do problema, nesuglasica i svađa.

#2 Mogli bi se “navući”

Tokom orgazma luči se oksitocin koji produbljuje osjećaj zajedništva. Seksate li se s prijateljem, skloniji ste romantičnim gestama poput držanja za ruke nego ako to radite s neznancem. A česta komunikacija i razmjenjivanje dodira su već “klizav” teren na kojem bi neko mogao nešto slomiti. Na primjer srce.

#3 Prijateljeljstvo može zauvijek “puknuti”

Je li nakon svega moguće ostati prijatelj? Da, kaže 36 % ispitanika. Toliki je postotak produbio prijateljski odnos, bez da ga poremeti, a u svega je četiri % slučajeva seks prerastao u nešto više tj. u vezu.  U preostalih 60 posto prijateljstvo je puklo kad se jedna od “strana” zaljubila u nekog trećeg.

U ovih 4 posto koji su od prijatelja s povlasticom postali sretan par ulazi i bračni par Kutcher-Kunis. Nakon što se američki glumac Ashton Kutcher razveo, a njegova prijateljica i kolegica Mila Kunis prekinula vezu, dogovorili su se da će biti “friends with benefits”. No, onda se neplanirano Mila preko ušiju zaljubila.

“Jednu veče sam shvatila da ne mogu više tako, da ga ne želim dijeliti s drugim ženama, pa sam zaključila kako je najbolje da raskinem. Pozvonila sam mu na vrata i rekla da ga volim i da je zbog toga među nama gotovo, i u suzama odjurila kući. Nisam ni sanjala da će nastavak biti tako bajkovit: onda je on pozvonio na moja vrata i rekao da i on voli mene”, ispričala je Mila.

Takav happy end mnogi priželjkuju, no rijetki dobiju.

Izvor: cosmopolitan.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *