Categories Stvarni život

Šest načina da lakše preživite razvod braka

Razvod braka je mukotrpan i težak proces, te bi većina ljudi učinila sve samo da ga može izbjeći. Ipak, ostati u lošem braku još je gore i s tim se niko ne bi trebao pomiriti. Zato donosimo šest strategija koje će vam pomoći da ga preživite.

Potpisivanje dokumenata za razvod mnogim ženama može predstavljati početak novog poglavlja u životu, posebno ukoliko odmah preduzmu korake kako bi unaprijed umanjile zdravstvene izazove. Ovih šest strategija može pomoći:

1. Usredotočite se na finansije

Stres uzrokovan novcem je iznimno loš za vaše zdravlje. Za većinu žena, loša ekonomska situacija može postati još teža nakon završetka braka. Kako biste osigurali finansijsku sigurnost i nakon razvoda, odaberite advokata koji će se boriti za vaše finansijsko blagostanje.

2. Redovno idite na medicinske preglede

Nemojte ignorisati zabrinjavajuće simptome. Ako se u ljekarni nudi besplatno mjerenje krvnog pritiska ili dijabetesa, stanite u red.

3. Ne mijenjajte sve odjednom

Lavina iznenadnih promjena može na vaša leđa svaliti silan stres, stoga prerasporedite samo ono što je apsolutno potrebno. Morate li se preseliti istog trena ili ipak možete ostati na istom mjestu još mjesec dana?

4. Recite ne slatkišima

Terapija sladoledom i kolačima u ovom vam se trenutku može činiti kao idealno rješenje. Međutim, kad se ‘skinete’ sa šećera, vjerovatno ćete se osjećati još gore. Umjesto toga, krenite malim koracima kako biste spriječili naglo gomilanje kilograma. Jedite puno voća i povrća, vrhnje za kavu zamijenite mlijekom.

5. Tjelovježba je vaša prijateljica

Tjelovježba može smanjiti stres i anksioznost. Stoga se potrudite i u dnevnu rutinu uključite neku fizičku aktivnost. Na posao idite biciklom, parkirajte se dalje od kancelarije ili supermarketa te izbjegavajte lift.

6. Stavite sebe na prvo mjesto

Vrijeme je da zaboravite na bjesomučno čišćenje kuće ili stana – osim ako vas čišćenje uistinu opušta. Ne bi li bilo bolje otići na spa vikend?

Izvor: magazin.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *