Categories Stvarni život

Svađe koje mogu okončati svaku vezu…

Svi parovi se svađaju, a svađe im ponekad pomažu da riješe probleme. No katkad dolazi do rasprava koje se moraju riješiti kako se ne bi ponavljale.

Svađe oko nekih pitanja terapeuti za veze ističu kao najgore svađe koje se ponavljaju kod velikog broja parova koji imaju probleme u vezi. To su pitanja koja mogu okončati svaku vezu.

#1 Svađa oko novca

Finansije su na prvom mjestu stvari oko kojih se parovi svađaju. Vi, na primjer, možete da štedite, dok vaš partner nekontrolirano troši ili obratno. Ovo pitanje možete riješiti razgovorom, dogovorom i mijenjanjem navika trošenja novca. No ako svaka osoba u vezi nastavi sa svojim navikama, ova svađa će se stalno ponavljati.

#2 Svađa oko porodice

Normalno je da ponekad kritikujemo članove svoje porodice, ali ako vaš partner govori bezobrazne stvari o vašim bližnjima, to može biti problem. Vaš partner ne smije omalovažavati vašu porodicu, kao ni vi njegovu, kako ne biste jedno drugom povrijedili osjećaje.

#3 Svađa oko kućnih poslova

Iako se čini nevažno, ovo je problem koji može dovesti do velikih problema u vezi, posebno ako samo jedna osoba odrađuje sve kućne poslove. Podjela poslova treba postojati kako bi partneri bili ravnopravni, i to je svakako nešto o čemu morate porazgovarati s partnerom.

#4 Svađa oko seksa

Ako vam nešto za vrijeme seksa ne odgovara ili mislite da vaš partner ima problema sa seksualnim nagonom, to su stvari koje mu trebate pažljivo saopštiti. U suprotnom sve bi moglo eskalirati i dovesti do velike svađe koja će vašeg partnera povrijediti i ostaviti nepovratan uticaj na vašu vezu.

#5 Svađa oko ličnih karakteristika

Riječi koje vam neko kaže u svađi najčešće nećete zaboraviti, posebno ako vam ih je rekla osoba koju volite. Zato pazite i izbjegavajte komentare o izgledu partnera i slično za vrijeme svađe. Vjerovatno ćete reći nešto što i ne mislite, ali to vašem partneru neće izgledati tako i time ćete ga jako povrijediti.

Izvor: index.hr Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *