Categories Stvarni život

Tri čarobne riječi: Osvojte ga jednom rečenicom…

Ovo je ultimativno oružje za zavođenje, a s njim treba biti jako oprezan. 

Ako već duže pokušavate osvojiti muškarca koji glumi nedodirljivog ili mu jednostavno ne znate prići, ovo bi mogao biti odgovor na vaše probleme.

Američki psihoterapeut dr Stephen Johnson tvrdi da ćete svakog muškarca osvojiti s tri jednostavne riječi koje glase: “Želim te odmah!”

Rečenica će, navodno, imati i najbolji efekat u nekom neočekivanom okruženju, na primjer na radnom mjestu ili na kafi, u zavisnosti od toga gdje se viđate s muškarcem koji vam se sviđa.

“Rečenice izvan konteksta, odnosno kada ih najmanje očekuje, rasplamsaće maštu svakog muškarca”, tvrdi psihoterapeut i dodaje da kada je muškarac erotski iznenađen njegov mozak oslobađa endorfine i neurotransmitere koji utječu na raspoloženje, odnosno dovode ih u stanje potpune seksualne nadraženosti.

Seksualna terapeutkinja Sadie Allison ističe i da je dodatan bonus ove jednostavne rečenice njeno višestruko tumačenje što frajerima ostavlja prostora da oslobode svoju maštu. No naglašava i da je rečenicu bitno izgovoriti strateški i u pravom trenutku, kako bi muškarac bio siguran da to zaista i mislite.

“Ako mu je, na primjer, šapnete u uho dok se vozite s drugim ljudima u autom, rečenica će biti bezvrijedna”, navodi Allison.

Izvor: index.hr/rouge Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *