Categories Stvarni život

Zašto djevojke “padaju” na zauzete ili oženjene?

Da bi žena smatrala muškarca privlačnim, osim fizičkog izgleda on treba zadovoljavati i neke druge faktore. Stručnjaci smatraju da oženjeni muškarci upravo imaju neke od tih ključnih faktora.

Foto: Guliver/Thinkstock

Saznajte zašto slobodne djevojke umjesto slobodnih divnih muškaraca završe u naručju oženjenog tipa.

1. Zato što su spremni na ozbiljnu vezu

Slobodne žene, koje traže ozbiljnu vezu iza sebe imaju brojne propale pokušaje s partnerima koji ili nisu bili sigurni što žele ili su pak spremno prihvatili činjenicu kako im je ljepše biti u prolaznoj vezi ili uživati u kratkoj avanturi. Upravo zbog toga, muškarac koji je odlučio život da provede s jednom osobom izgledaju vrlo privlačno i poželjno.

2. Zato što znaju da prihvate odgovornost

Iako smo svi i te kako svjesni da brak ne mora nužno da opisuje odgovornost, muškarcima koju su izrekli sudbonosno “da” statistika ide u korist. Istraživanje je potvrdilo kako većina oženjenih muškaraca je zaposlena i odgovorno hrani svoju porodicu. Iako to nije uvijek slučaj, ova osobina ženama je vrlo pozitivna i privlačna.

3. Zato što se nemaju problem da pokažu osjećanja

Žene koje su u potrazi za “onim pravim” svjesne su koliko je teško upoznati osobu koja zna šta želi i koja će joj iskreno otkriti svoje planove, želje i namjere. Oženjeni muškarci svoja osjećanja su već pokazali osobi koju su odabrali za svoju životnu partnerku i to je osobina koja se zaista cijeni.

Izvor: zadovoljna.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *