Categories Stvarni život

Zašto su putovanja sa partnerom jedna od krucijalnih stavki za svaku vezu?

Ako čeznete za nečim drugačijim i neobičnim, možda za početak ne bi trebalo radikalno da mijenjate svoj način života, kao ni navike. Putovanje je uvijek dobro rješenje, s obzirom na to da vam u samo nekoliko dana otvara nove perspektive i čini da se osjećate praktično preporođeno; vraća motivaciju i inspiraciju i pomaže vam da shvatite zašto su putovanja toliko dragocjena iskustva kojih se nikada ne smijete odreći.

Na putovanjima izlazite iz svoje zone komfora, sigurne zone i suočavate se s novim izazovima koji se pretvaraju u nova znanja i duhovno bogatstvo.

Otkrićete koliko ste snalažljivi kada ste izloženi novim mjestima, ljudima i iskustvima. Možete se naći u prometnom gradu gdje ćete pokušati da se snađete na zakrčenim ulicama, ili ćete naručiti obrok na jeziku koji niste ranije govorili. Te naposlijetku možete da osjećate popriličan ponos kada uspješno završite svoje putovanje. Prevladavanje izazova donijeće vam radost i energiju za buduće testove. Shvatićete koliko ste sposobni i izgradićete povjerenje.

Sva ova iskustva upečatljivija su ako putujete sa partnerom i zajedno uspješno savladavate sve prepreke, ali se pritom dobro zabavljate. Istraživanja pokazuju kako upravo oni parovi koji putuju zajedno i s putovanja se vraćaju puni lijepih utisaka zapravo su oni parovi koji dugo ostaju zajedno i najbolje se razumiju. Koji faktori utiču na to, pročitajte u nastavku.

Vidjećete sva najbolja i najgora izdanja svog partnera 

Sve može da se  dogodi kada putujete. Neočekivane sitacije vrebaju na svakom koraku, ali uopšte ne moraju da budu negativne, štaviše. Iskusićete vrhunce i padove, a direktan rezultat biće taj da vaš će partner vidjeti prave vas. Vidjeti svog partnera u njegovom ili njenom najgorem izdanju i još ga voljeti jeste konačni test odnosa. Ako možete da se nosite sa tim situacijama i još uvijek volite osobu pored sebe, bićete sasvim u redu kada je riječ o dosadnoj raspravi o sitnicama.

Timsko suočavanje sa nevoljama 

Kao par ćete naići ćete na mnoštvo izazova s ​​kojima se morate suočiti i kao pojedinci i kao par. Od gubitka u porodici, problema u poslu i novca, problema s prijateljstvima, ili šta god to moglo biti, život će vam predstaviti izazove koje na kraju morate savladati zajedno. Kada se suočavanje sa nevoljama prilično može da ilustruje snagu vašeg odnosa. Dok putujete zajedno nesumnjivo ćete naići na probleme, a oni se uvijek rješavaju najbrže i najbolje kada radite kao tim.

Stvorite uspomene 

Uspomene su dio našeg identiteta koje svedoče o tome gdje smo bili, kuda idemo i ko smo. Nikada se ne mijenjaju, iako se ljudi mijenjaju. Uvijek bismo voljeli ponovno da proživimo te trenutke, jer je to osnovna ljudska potreba da se sjetimo dobrih stvari koje su se dogodile u našim životima. Ako sve te lijepe misli i osjećaje stvorite sa osobom koju volite na mjestima koja su vas osnažila, inspirisala i usrećila, onda je sigurno da će vaš odnos biti još snažnij i kvalitetniji, a zajedno ćete postati još bolje osobe.

Održavanje iskre

Imajući nešto novo i svježe u svakom kutku vaših putovanja učiniće vaše zajedničke doživljaje magičnim. Kad god odnos stagnira, uvijek možete učiniti nešto pozitivino jedno za drugo. Umjesto da dopustite da vaš odnos postane dosadan, stalno ga oštrite i održavajte iskru živom. Putovanje je jedan od najboljih načina da se pobrinete da nikada ne izgubite tu iskru.

Izvor: journal.hr Foto: Pixabay

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *