Categories Stvarni život

Zauzete muškarce privlače mlađe djevojke, a evo i zašto

Zauzeti uglavnom “vrebaju” mlađe djevojke, jer one imaju manje iskustva, podložnije su manipulisanju slatkorječivošću i velikim obećanjima.

Oženjeni muškarci varaju. I to, nažalost, nije ništa novo. Neke žene pristaju da budu druge. E to je već priča na koju bi moglo da se postavi “hiljadu zašto” pitanja i dobije “hiljadu zato” odgovora, od kojih bi jedan objasnio i zbog čega se na neke pripadnice ljepšeg pola uporno “lijepe” samo zauzeti. I zbog čega one prihvataju tu “igru”, kada teoretski gledano znaju da će iz toga vjerovatno izaći povrijeđene.

Koji je psihološki profil takvih osoba? Kako da se prekine začarani krug: oženjeni me muva – ulazim u vezu s njim – zaljubljujem se – nadam se (ponekad i godinama) da će zbog mene da ostavi ženu, jer to govori i obećava, izjavljuje mi ljubav, kaže da nijednu nije volio kao mene – a onda prije ili kasnije dolazi do raskida – patim, gubim vjeru u ljubav – a ako se to ponovi više puta postajem ogorčena na muški svijet i pitam se da li je sve bila laž, da je želio samo provod, seks, osvježenje u braku – osjećam se iskorišteno, glupo, pitam se što mi je to trebalo…?

Generalni stav stručnjaka je da nijedna žena nije ponosna na sebe kada, čak i kada sebi neće da prizna, zna da je oženjenom čovjeku zapravo “osvježivač” braka.

Ženska strana uglavnom nije kriva, pripadnice nježnijeg pola bi trebalo da budu na oprezu, jer muškarci uglavnom unaprijed znaju šta žele od koje djevojke. Zato je na njima da onima sa burmom kažu “ne”, koliko god mislile da ta avantura može da preraste u nešto ozbiljnije.
– Iako samo žene važe za intuitivna bića, što su stekle kroz evoluciju ljudske vrste, ni muškarci nisu lišeni mogućnosti da anticipiraju ljubavno-seksualni odnos, ženski karakter i osobine, i tako procijene da li im se “isplati” da ulaze u vezu sa nekom djevojkom, da li žele da investiraju svoje vrijeme, emocije, novac. Muška evolutivna funkcija ovdje može da im zasmeta, što se dešava, ali ipak, zreo i iskusan čovjek zna koja žena mu je pogodna za ljubavnicu, a koja za životnog partnera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *