Categories Ljubav

Test zona: Jeste li posesivna žena?

Pet situacija koje ćemo navesti otkrivaju da ste posesivni! Iskreno se nadamo da se niste prepoznali, radi dobrobiti vaše veze.

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Zanemarili ste porodicu i prijatelje

A uzrok tome nije prenatrpani dnevni raspored, nego vaša želja da stalno budete s njim. Čak i kad se dogovorite za kafu, izlazak ili večeru, na dogovor vodite njega.

2. Stalno ga zovete kad nije kraj vas

Poruka za dobro jutro pa poziv da čujete kako je spavao. Još nekoliko poruka do podne pa poziv u pauzi za ručak. Još ste mu nešto zaboravili reći pa mu šaljete još nekoliko poruka, prije nego što se večeras vidite s njim, a ne smijete zaboraviti ni slatku poruku za laku noć… Ako ne želite epitet luđakinje, duboko udahnite i objasnite si da ne možete dalje tako.

3. Provjeravate mu mobitel

E-mail, Facebook, Instagram, možda i LinkedIn… Privatnost i osjećaj slobode su jako bitni, a ovime gušite i njega i vezu, a zamarate i sebe. Opustite se, neke se stvari ionako ne mogu spriječiti, koliko god se trudili.

4. Sve su vam žene potencijalna prijetnja

Želite li ga otjerati od sebe, ovo je pravi način.

5. Poludite kad ide vani s prijateljima

Ili još gore, želite ići s njima, jer “ko zna šta on radi kad vi niste u blizini”. Ponovno, ako to želi, to će i napraviti, posebno kada osjeti spomenuto “gušenje”.

IZVOR: INDEX.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *