Categories Ljubav

“Udaranje čežnje” – da ili ne?

Jedni kažu da je ključ osvajanja udaranje čežnje i da najveće zavodnice nisu uvijek dostupne onima koje žele da bace na koljena. Drugi, pak, tvrde da su najviše slomljenih srca prikupile pristupačne djevojke. Šta je istina? Nauka kaže – i jedno i drugo, ali sve u svoje vrijeme.

Prvo treba biti pristupačan. Što ste više u kontaktu sa nekim, više ćete mu se svidjeti, kaže stručnjak za ljudsko ponašanje David Liberman.

Nekoliko studija potvrdilo je ovu tezu jer je pokazalo da ponavljano izlaganje bilo kom nadražaju čini da nam se stimulans više dopada. Jedini slučaj kad to nije slučaj je kad je naša početna reakcija negativna. Zato, zaboravite na glumljenje dive kad upoznate nekog ko vam se dopada jer ćete tako samo otjerati potencijalnog momka koji će pomisliti da ste arogantni i hladni.

Budite dostupni i provodite mnogo vremena sa njim dok ga ne osvojite. Još jedan trik vam može pomoći, a to je gledanje u oči. I to što češće. Ako ga gledate u oči 75 odsto zajednički provedenog vremena, brže će se zaljubiti.

A tada, kad ste sigurni da je meta “pala”, počnite da glumite nedostižnu i zauzetu.

Postepeno smanjujte viđanja dok on potpuno ne poludi za vama. To će se desiti zahvaljujući još jednom dokazanom psihološkom principu – ljudi više vrednuju nešto što je rijetko i do čega je teško doći.

ljepotaizdravlje.ba Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *