Categories Ljubav

Važno je šta vaš partner govori o bivšoj – evo i zašto…

Ekspert za veze i seks dr Pam Spar objašnjava zašto je važno kako vaš partner govori o svojim bivšim djevojkama i šta to otkriva o vašoj vezi.

Foto: Pixabay

#1 Bivša me nikada nije zadovoljila u krevetu

Ovo nikako nije dobar znak. Ukoliko tokom cijele veze nije mogao da ima makar pristojan seks sa bivšom, sve su šanse da ni on nije baš neki ljubavnik. Druga opcija je da je veoma sebičan u krevetu i da očekuje da se sve vrti oko njegovog zadovoljstva. Ukoliko je ovo slučaj kod vas, razgovarajte sa njim o tome šta vama prija, a šta njemu prija u krevetu.

#2 Sve je to bila njena krivica

Velika crvena lampica trebalo bi da vam se uključi ako partner nije spreman da prihvati dio odgovornosti za raskid. Jer, ni za jedan raskid nije kriva samo jedna strana. To znači da vjerovatno nije spreman da preuzme ni bilo kakvu odgovornost u vašoj vezi, pa će sav trud spasti na vas – vi ćete slati seksi poruke, ugovarati da se vidite, ohrabrivati ga da upoznate njegovu i on vašu porodicu… Jedina šansa da uspijete je da od početka veze vodite računa da i on učestvuje u vezi. Na primjer, ako ste vi inicirali jedan sastanak, recite mu da od njega očekujete da vas on pozove na sljedeći. Budite otvoreni od početka.

#3 Napravio sam užasno loše izbore kad su u pitanju djevojke

Muškarac koji uporno tvrdi da su sve njegove bivše bile “loš izbor” vjerovatno će u nekom trenutku misliti i da ste vi loš izbor. Njegovo ponašanje može da bude signal da je perfekcionista i da, bez obzira šta se desilo u prethodnim vezama, sve bivše i bile loše.  Ekspert za veze kaže da je u ovakvim slučajevima najbolje od početka “izazivati” partnera. Na primjer, ako vam prebacuje da provodite previše vremena sa prijateljima, stavite mu do znanja da će ti prijatelji biti uz vas i ako raskinete i tako mu stavite do znanja da ne bi trebalo da vas uzima zdravo za gotovo.

#5 Sve bivše su me iznjeverile, nikome ne mogu da vjerujem

Ako vam kaže da ima problem sa tim da vam vjeruje, očekuje vas velika borba, razmislite da li ste spremni na to. Jer, to mu je od početka izgovor da se emocionalno ne upliće previše u vašu vezu. Imajte na umu da će on tražiti i najmanji znak da ne može da vam vjeruje. Zakasnite li deset minuta na sastanak zbog gužve u saobraćaju ili mu ne odgovorite odmah na poruku, očekuje vas pakao i stalno dokazivanje da ne lažete. Ukoliko do toga dođe, objasnite mu da niste superžena i da se svima može desiti da zakasne, da ne stignu odmah da odgovore…

#6 Tvrdi da je njegova bivša voljela “čudne” stvari u krevetu

Problem je u tome što ono što on smatra čudnim, može da bude nešto sasvim uobičajeno poput oralnog seksa. Različitim ljudima prijaju različite stvari u seksu, i to je OK. Savjet dr Spar je da se ne stidite da mu kažete šta volite u seksu, ali ne žurite i polako ga uputite u sve što volite.

IZVOR: MONDO.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *