Categories Ljubav

Zlatna pravila za prvi sastanak

Da li se i vama neposredno prije prvog sastanka mota hiljadu misli po glavi? Šta ću reći? Hoću li mu se dopasti? A šta ako mu se ne dopadnem? I mnoga druga. Svakako, ne bi trebalo slijepo da se držimo svih pravila, naročito ne onih koja nam drugi nameću, ali otkrivamo vam deset pravila kojih ćete sigurno i sami poželjeti da se pridržavate. 

Tačno na vrijeme

Potrudite se da ne kasnite na prvi sastanak jer kašnjenje će odati utisak da ste neodgovorni, nemarni, da ne umijete da postavite prioritete i da ste samoživi. Pravilo broj jedan neka bude da se na prvi dejt pojavite tačno na vrijeme.

Isključite mobilni

Ukoliko ste se već odlučili da nekome poklonite vaše vrijeme, onda to zaista i učinite. Nemojte usred sastanka odgovarati na mejlove, poruke, pozive i slično. Naravno, ukoliko je neki poziv zaista neodložan, javite se, ali se prije toga izvinite što ćete na kratko telefonirati.

Vodite dijalog

Žene se često uspaniče, te iz straha doslovno ne zatvore usta cijeli sastanak. Naravno, ne bi trebalo da budete ni ćutolog. Pokušajte da nađete balans, neka vaš potencijalni partner ispriča priču, vi se kratko nadovežite, pa potom opet pustite njega da kaže koju riječ. Složićete se, niko ne voli brbljivice.

Podijelite račun

Naravno, pravi džentlmen vam to neće dozvoliti, ali na vama je da ljubazno ponudite novac za svoju kafu. Vrlo vjerovatno da vam neće zamjeriti i ukoliko to ne učinite, ali ipak, lijep je gest i time ćete pokazati da ste nezavisni i da vam nije potreban muškarac zbog finansijske sigurnosti.

Umjereno piće

Vodite računa da na prvom sastanku ne popijete previše alkohola. Zbog visokog adrenalina može sve da krene po zlu ukoliko budete popili previše. Zato jedna čaša vina neka vam bude prava mjera. Baš ukoliko vaš partner insistira na drugom piću, naručite kiselu ili običnu vodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *