Categories Ljubav

Znate li šta je “kompleks Pepeljuge”? 5 znakova otkriće vam da li “patite” od njega…

Bajke nam mogu uljepšati djetinjstvo, ali ako ih preozbiljno shvatimo, mogu nam i nanijeti puno štete kad smo odrasle. Kompleks Pepeljuge samo je jedan od problema s kojim se bore žene koje su odrasle vjerujući u bajke, a ovo su znakovi da i vi patite od njega.

Očekujete da će vas muškarac spasiti

Umjesto da se za svoju sreću pokušate izboriti sami, čekate da se pojavi princ na bijelom konju koji će riješiti sve vaše probleme. Istina je da ćete samo ući u vezu sa svim neriješenim problemima.

Mislite da niste dovoljno dobri ako ste solo

Možete biti lijepi, pametni i vrlo uspješni, ali ako se uz sve to i dalje osjećate nepotpuno jer niste u vezi, definitivno patiite od ovog kompleksa.

Plašite se nezavisnosti

Jednostavno se ne možete zamisliti bez dečka, zato skačete iz veze u vezu i izbjegavate duže periode soliranja. Draže vam je biti u vezi koja ne funkcioniše nego bez ikoga.

Ne znate se ponašati kad vas neko pohvali

Komplimente i pohvale sramežljivo odbacujete, ali zato i te kako znate preuzeti odgovornost za stvari za koje možda i niste krivi.

Ne znate šta biste bez njega

Često se uhvatite u razmišljanju da bi vaš život bio grozan bez njega – ovo na prvu može zvučati romantično, ali ako mislite da ne biste znali živjeti bez njegove ljubavi, to često znači da imate nisko samopouzdanje i da to zaista vjerujete.

IZVOR: INDEX.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *