Categories Seks savjeti

Često sanjate seks? Evo šta bi to moglo da znači…

Sigmund Freud, otac psihoanalize, postavio je teoriju o snovima, prema kojoj oni odražavaju naše potisnute želje i nagone koji se gotovo uvijek povezuju sa onim primarnim, seksualnim.

Njegovi su se učenici vremenom odmakli od te ideje i prestali da snove svode samo na puke falusne simbole, a novije naučne teorije kažu da snovi, naročito oni seksi, zapravo predstavljaju odraz problema koji nas muče u svakodnevnom životu. Zato, ako ih sanjate, otkrijte kakvu vam to poruku podsvijest šalje.

Foto: Thinkstock

#1 Sa bivšim – ljuti ste na sadašnjeg

Među čestim seksi snovima je i seks sa bivšim. To može da bude znak da prema njemu još gajite neka osjećanja, odnosno da se borite s tugom zbog raskida. S druge strane, podsvjesno se možda i ljutite na sadašnjeg partnera zbog nekih njegovih poteza koji vam ne prijaju, zbog čega se osjećate nesigurno i “vraćate” se bivšem. Ako vas tokom seksa s bivšim u snu zatekne novi partner, podsvijest vam signalizira da niste načisto s novom vezom.

#2 Sa nepoznatim – strahujete od budućnosti

Seks sa strancem ili osobom koju ste jednom sreli u životu govori da vam nedostaje uzbuđenje u vezi ili braku. Može da simbolizuje i strah od budućnosti, odnosno to da ne znate da se nosite s problemom s kojim ste se upravo suočili. Može da bude i znak nedostatka osjećanja koje želite da razvijete. Na primjer, ako je muškarac s kojim vodite ljubav u snu izrazito nježan, možda osjećate da niste dovoljno nježni prema svojoj djeci ili partneru.

A šta ako sanjate seks s poznatim osobama ili seks s osobom istog pola? Otkrijte na sljedećoj strani…

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *