Categories Seks savjeti

Devet razloga zašto je seks tokom ljeta najbolji

Nešto je u ljetu što seks u najtoplije godišnje doba čini još boljim. Pozitivna energija osjeti se svuda u vazduhu pa tako i u spavaćoj sobi ili na bilo kojem drugom mjestu gdje vodite ljubav (jer ljeto je savršeno vrijeme za seks na otvorenom). A da ćete ovog ljeta doživjeti najbolji seks u životu dokazuju idućih devet razloga.

dv787022

1. Zbog vrućine nosimo manje odjeće pa smo odmah i privlačniji. Ljeto je ‘švedski sto’ otkrivenih tijela. Uz svu tu otkrivenu kožu vaša mašta ne može a da ne radi sto na sat.

2. Seks u vodi nikad se ne zaboravlja. Nađite kutak mora, reke, jezera s minimalnom šansom da će vas neko vidjeti i prepustite se ludim i mokrim strastima.

3. Čari seksa na otvorenom. Šumarak, zalazak sunca, povjetarac koji vam miluje golu kožu i seksualni užitak potenciran maksimalno – ovog ljeta morate to probati! Neka spoljašnji svijet bude vaše igralište za užitke.

4. Znoj potencira seksualno uzbuđenje. Tjelesni ‘sokovi’ još će više rasplamsati strasti i razbuditi želju za seksom. Partnerovo oznojeno tijelo jednostavno nas mami da ga diramo.

5. U najboljoj ste formi. I oni koji ne vježbaju tokom godine prije ljeta ‘potegnu’ kako bi se doveli u formu za kupaći kostim. S tijelom u dobroj formi raste samopouzdanje i sposobnost da se nesputano zabavljate tokom seksa.

6. S putovanjima idu i uzbudljive avanture. Ko u životu barem jednom nije maštao o ludoj ljetnoj ljubavnoj avanturi? Ali, ako ste i godinama u vezi seks na godišnjem odmoru može biti potpuno drugačije iskustvo jer ste – opušteniji.

7. Pozitivna, razigrana ljetna energija prenosi se i u spavaću sobu. Piknici, roštiljanje, kupanje, provođenje više vremena napolju svakako utiče na bolje raspoloženje i donosi pozitivnu energija koja se osjeća svuda u vazduhu – pa i u spavaćoj sobi.

8. ‘Buntovnik’ u vama budi se ljeti. Ljetna vrućina čini nas pomalo divljima. Voljni smo i spremni da začinimo seksualni život i isprobavamo nove stvari.

9. “Dragi, možeš li me namazati kremom za sunčanje?” I pri tome ne mislimo samo na mazanje leđa. Pustite svom muškarcu da vam namaže cijelo tijelo – doživite to kao predigru.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *