Categories Seks savjeti

Intimna masaža muških erogenih zona

Osim terapeutske masaže, postoji i erotska. Ovaj drugi tip masaže donosi mnogo zadovoljstva i ženama i muškarcima i često postaje sastavni dio ljubavi igre. Praktikovanjem erotske masaže možete donijeti mnogo zadovoljstva partneru, što će mu omogućiti da se opusti i uživa.

Foto: Guliver/Thinkstock

Ova masaža se bitno razlikuje od obične relaks masaže. Za razliku od nje, ona ne opušta već, stvara seksualnu napetost i uzbuđenje. Erotska masaža djeluje na posebno osjetljive zone na tijelu, pa ako želite da je isprobate na svom patneru i provjerite kako djeluje, saznajte koje su muške erogene zone.

Prije nego što počnete sa masažom potrebno je da stvorite pravu atmosferu. Zagrijte sobu, upalite mirišljave svijeće koje relaksiraju, prigušite svjetla. Pustite laganu muziku koja opušta, najbolje neki instrumental. Zagrijte ruke, skratite nokte, skinite nakit kako ne biste grebali partnera. Pripemite ulje za masažu i isključite mobilne telefone kako vas ništa ne bi ometalo.

Opuštajuća faza je prva i u njoj treba da opustite vašeg partnera. Posebnu pažnju treba posvetiti dlanovima i prstima. Zatim pređite na masažu leđa i ramena. Naka vaš partner leži na stomaku, a vi sjedite raširenih nogu preko njegove zadnjice, donjeg dijela leđa ili butina. Istovremeno ćete stvoriti osećaj bliskosti. Jedna od erogenih zona je prostor između lopatica, i takođe je potrebno obratiti pažnju na nju prilikom masaže leđa.

Nakon opuštajuće krenite sa masažom koja lagano uzbuđuje. Vaš partner može da se okrene na leđa, licem okrenut prema vama. Obratite pažnju na osjetljivije zone tijela kao što su vrat, pazuh, prepone, karlica i bradavice. Primijetićete da uzbuđenje postepeno raste. Povremeno zamijenite pokrete rukama poljupcima. Masirajte grudi prelazeći lagano preko bradavica. Pređite na ruke, a posebno se zadržite na pazuhu i na unutrašnjem delu podlaktice. Uostalom, istražujte i pratite signale koje vam njegovo tijelo šalje.

U ovom trenutku, već je moguće da se preselite na glavni element erotske masaže – žena može da dodiruje intimne zone koristeći ne samo prste, već i usne. Sada erotska masaža za muškarce počinje da liči na pravu predigru, a glavna igra prstima izvodi se oko njegovih genitalija i na samim genitalijama. Nijedan muškarac neće ostati ravnodušan na takva intimna milovanja.

Posljednja faza erotske masaže je orgazmička faza i završetak. Sam kraj masaže jeste vrhunac tjelesnog uzbuđenja, odnosno orgazam. Erotskom masažom ponudićete vašem partneru kompletno seksualno zadovoljstvo.

Erotska masaža može da bude zaista nezaboravno i emotivno iskustvo za svakog muškarca. Priuštite svom partneru nešto drugačije. Erotskom masažom očuvaćete ljubav, strast i skladne odnose, a vaš partner će cijeniti vaš trud.

IZVOR: ŽENSKI MAGAZIN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *