Categories Seks savjeti

Jedna korist orgazma za koju vjerovatno niste čuli

Nauka nas je već obavijestila o mnogim prednostima orgazma. Ne samo da se osjećamo prilično sjajno, već nam takođe mogu pomoći da živimo duže, bolje spavamo i poboljšamo apetit.

Foto: Guliver/Thinkstock

Ali postoji jedna fizička korist od orgazma za koju niste bili svjesni da može pomoći da prirodno podmladite vaginu.

Prema riječima dr Elene Ariase, direktorice klinike Marbelan Gral, redovni orgazmi ne samo da vas održavaju sretnom, već i vašu čitavu vaginalnu oblast održavaju u dobrom stanju. Doktorica je takođe stručnjakinja za prirodne vaginalne terapije podmlađivanja.

“Klitoralna stimulacija i ženski orgazam povećavaju ton karlične oblasti, koja zauzvrat utiče na cijeli vaginalni prostor. U trenutku orgazma klitoris je pod povećanim krvnim pritiskom. Materica se spušta na dno karlice, povećava se napetost mišića i jača čitav region.”

Ovom podmlađivanju takođe pomaže i podmazivanje koje se javlja tokom uzbuđenja.

“Uzbuđenjem se povećava vaginalna elastičnost jer se stimuliše funkcija žlezda vagine, koje proizvode lubrikant koji ima hidratantni i podmlađujući efekat na cijelo vaginalno područje.”

Danas hiljade žena traže podmlađivanje vagine svake godine i dobro je znati da postoji prirodan način da vagina bude u najboljem mogućem stanju. Ovaj prirodni način ne košta i može se postići u privatnosti naših kuća.

IZVOR: ŽENSKI MAGAZIN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *