Categories Seks savjeti

Jeste li znali da je doggy najbolja poza za postizanje orgazma?

Samo što nismo ušli u mjesec orgazama, a koji bi bio bolji način da ga proslavimo nego da otkrijemo poneku prljavu tajnu o orgazmima širom svijeta?

Svi ih volimo, ali do danas nismo znali da se neki sjećaju svog prvog velikog “O”.

Želite čuti više? Čitajte dalje… Anketa o orgazmima u kojoj je učestvovalo 5.000 ispitanika, donosi zanimljive podatke o orgazmima širom svijeta!

Koliko su česti?

LELO anketa otkrila je da gotovo polovina ispitanika uvijek ima orgazme za vrijeme seksa sa svojim partnerom, tačnije njih 46,1 %. Ovo zvuči kao da nema razloga za brigu, zar ne? Tim više ako dodamo podatak da se samo 4,7 % izjasnilo da nikad ne doživljava vrhunac sa svojim partnerom. Što se tiče solo igre i orgazama – za onih 74,4 % koji ga uvijek postignu, ne možemo ništa učiniti, ali za 20,2 % “često”, 2,6% “rijetko”, ostatak “jako rijetkih” i “nikad” imamo prijedlog.  I samo informacija za širu sliku; 10,4 % ispitanika ima orgazme svakodnevno, 60,3% nekoliko puta sedmično, a 22,7 % vas ima sedmične orgazme. Žao nam je čuti za 3,7 % onih koji ih imaju mjesečno, 2,3 % rijetko i 0,5 % nikad.

Poteškoće i izgovori

A zašto zapravo ne možete postići orgazam tokom seksa s partnerom? Većina s 28,9% se ne može opustiti, 26,2% nema dovoljno klitorisne stimulacije, a ostatak je naveo različite izgovore: opterećenost fizičkim izgledom, nedostatak komunikacije, umor, stres, previše alkohola…

Glumatanje

52,7 % ispitanika priznalo je da je glumilo orgazam, a ostatak – 47,3 % to nikad nije napravilo. Što se tiče razloga, 38,6 % je glumilo kako bi se partner dobro osjećao, a 24,6 % da što prije završe seks. Ljudi, nemojte glumiti orgazme! Na kraju ćete vrijeme potrošiti na to da probate što bolje odlumiti i nimalo nećete uživati. Važnija stvar je da otvoreno pričate sa svojim partnerom i pomognete mu da nauči kako da vam priušti orgazam. Znamo da to nije jednostavno za napraviti, ali će sigurno ispraviti stvari.

Vrijeme za seks igračke

Dvostruka nevolja – 46,2 % ispitanika ankete često i ponekad koristi seks igračke. Anketa je otkrila da ih 4,5 % nikad ne koristi, a 3,1 % ih je probala, ali ih ne posjeduje. A to se mora promijeniti. Pretraživanje stranica sa seks igračkama, poput lelo.com, može vas upoznati sa željama za koje niste ni znali. Otkrivanje novih spoznaja u seksu može otvoriti rasprave i podstaknuti fantazije koje su prethodno bile neostvarene. Još jedan razlog za seks igračke je činjenica da je 60 % ispitanika priznalo da je lakše postići orgazam uz pomoć intiminih dodataka. Mislimo da je vrijeme za šoping.

Poze i efikasnost 

Iznenađenje – doggy style poza pobjeđuje s 31,9 % ispitanika koji kažu da je to za njih najbolja poza za postizanje orgazma. Slijedi klasik, misionarska poza, gdje je 26,9 % reklo kako je to njihova “it” poza. “Kaubojka” je dobila podršku kod 18,2 % ispitanika.

Slatka sjećanja

Da, neki se zaista sjećaju svog prvog orgazma – 59,3 % sanjari o onim prvim trncima koji prolaze kroz njihovo tijelo… Možda je upravo to razlog današnjih intenzivnih orgazama – na listi od 1 do 10, 33,3 % dalo je ocjenu 8, a 23,6 % čak i više – devetke i desetke. Jedan veliki “O” za njih!

A ako i vi želite doživjeti najveći O ikad, posjetite inspirativan Volonte blog i neka vas odvede u neki drugi svijet….

Izvor: zena.rtl.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *