Categories Seks savjeti

Kada on odbija seks…

Ponekad žene smišljaju razne izgovore u braku ne bi li odbile seks, od glavobolje do premora – tako je barem prema stereotipima. Ali analiza 64 studije o ljubavnom životu bračnih parova pokazuje da to nije baš tako.

Naučnici kažu da u našoj kulturi vladaju sterotipi da žene odbijaju seks zbog slabijeg libida, ali da te pretpostavke nisu potvrđene podacima.

Pripadnici jačeg pola su takođe odgovorni za manjak seksa u braku i to zato što su pod pritiskom da se dokažu. Muškarci osjećaju pritisak, bilo društveni bilo od žena, da iniciraju seks čak i kad im nije do njega. Iz straha da će se loše pokazati, odustaju.

Među razlozima za odbijanje seksa je i strah da će partnerica misliti da su neprivlačni, kao i manjak emocionalne povezanosti, za koju se ranije mislilo da je bitnija ženama.

Takođe, srušen je još jedan stereotip da se muškarci brže zasite jer je zaključeno da su upravo žene te koje izbjegavaju seks jer su predugo u vezi sa partnerom. I zato, naučnici savjetuju pripadnike/ce oba pola da prihvate činjenicu da želja za seksom u vezi raste i opada.

Izvor: novosti.rs

 

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *