Categories Seks savjeti

Ko šta voli? Djevica to voli na nogama, Strijelci vole da obaraju rekorde…

Ovan

Za vječne avanturiste i strastvene ljubavnike Ovnove najbolji je seks onaj žestoki, pa čak i pomalo agresivan. Najbolja poza za njih je doggy style, u kojem će žena ispred sebe staviti jastuk kako bi se naslonila te bila s glavom u istom nivou kao i njen partner. Također, jastuk će poslužiti i za “žestoko” stiskanje kojem su skloni.

Bik

Veliki hedonisti Bikovi vole poze koje im ostavljaju prostora za puno fizičkog kontakta, a istovremeno ne zahtijevaju veliki fizički napor kako bi seks trajao što duže. Idealna poza je ona u kojoj partnerica leži na leđima sa jastukom ispod stražnjice kako bi joj zdjelica bila povišena. Muškarac kleči priljubljen iznad nje te stavlja noge partnerice na svoja ramena.

Blizanci

Znatiželjni i promjenjivi pripadnici ovog znaka skloni su eksperimentisanju i čestom mijenjanju poza u seksu, no najbolje im odgovara poza u kojoj oba partnera leže priljubljenih tijela li tzv. školjka. Partnerika leži na stomaku sa skupljenim nogama i rukama, dok muškarac leži na njoj s raširenim nogama. U ovoj je pozi trenje veliko, pa seks obično i kratko traje, ali donosi puno užitka.

Rak

Vrlo senzualni pripadnici ovog znaka kojima je seks ne samo fizičko već i duboko emotivno iskustvo obožavaoci su nesvakidašnjih poza. Idealna pozicija za njih je ona u kojoj žena sjedi na rubu stola, dok muškarac stoji i rukama pridržava njezine noga u zraku. Prednost ove poze je što se partneri cijelo vrijeme mogu gledati u oči.

Lav

Pripadnici ovog znaka vole poze u kojima se ističe bliskost s partnerom, a posebno one u kojima osjete svaki pokret svog i partnerovog tijela. Zato je za njih idealna poza u kojoj oba partnera sjede, bilo na stolici ili rubu kreveta, a muškarac rukama pridržava partnericu za stražnjicu dok ona diktira ritam.

Djevica

Pripadnici ovog znaka su ljubitelji igrica dominacije i neobičnih poza. Vole pozicije u kojima vide velik dio partnerovog tijela, a odlična za njih je ona kaubojke u kojima je žena na muškarcu, ali tako da je leđima okrenuta od njegovog lica i on ima pogled na njenu stražnjicu i sam čin seksa. Najviše strasti ipak će izazvati poze u kojima on stoji i rukama pridržava partnericu naslonjenu na zid.

Vaga

Pripadnici ovog znaka veliki su estete i zaljubljenici u ljudska tijela i formu, zbog čega vole seks u blizini ogledala. Idealna seksualna poza za njih je misionarska u kojoj je žena “gore”. Muškarac se takođe može pridignuti iz ležeće pozicije i približiti lice njenim grudima.

Škorpija

Poznati ljubavnici u horoskopu veliku pažnju posvećuju seksualnom istraživanju, a iako su im drage mnoge poze, ona u kojoj je zadovoljstvo najveće je poza 69. Ona omogućava istovremenu oralnu stimulaciju oba partnera. Draže su im one poze u kojima muškarac diktira tempo seksa, poput “obične” misionarske.

Strijelac

Impulsivni pripadnici ovog znaka vole da obaraju rekorde u seksu. Poza koja im najviše odgovora je “kašika”, u kojoj oba partnera leže na strani s tim da on leži iza nje i prodire odozada. Ako ona skupi noge, pojačava se trenje i uživanje za njega, a istovremeno i bolje stimuliše klitoris te G tačka. Takođe, muškarac može slobodnom gornjom rukom dodatno stimulisati klitoris.

Jarac

Pripadnici ovog znaka su naizgled hladnokrvni, no u seksu su strastveni ljubavnici. Najviše im odgovara poza u kojoj je žena gore, sjedi ili pak čuči na partneru, a on joj pomaže svojim rukama da zajedno uhvate idealan tempo.

Vodolija

Poput Jarčeva, Vodenjaci su takođe ljubitelji seks-pozicija u kojima je žena dominantna. Partner treba ležati ili sjediti na rubu kauča skupljenih nogu dok se žena treba sjesti na njega tako da mu je okrenuta licem te ga nogama obgrliti oko kukova.

Ribe

Strastvene i senzualne Ribe vole egzibicije u krevetu, ali i na svim dostupnim komadima namještaja. Vole poze koje su izvedenice klasičnoga doggy stylea, na primjer u kojoj je žena rukama oslonjena na pod, dok joj je stražnjica podignuta, a muškarac stoji uspravno. Oni veće fizičke spreme mogu isprobati čak i sličnu pozu u kojoj će njene noge podići u vazduh.

Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *