Koliko bi trebalo da traje seks da bi žena maksimalno uživala?

Koliko bi trebalo da traje seks da bi žena maksimalno uživala?

SHARE

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između 5,5 i 7,5 minuta. Ali, da li je to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Foto: Pixabay

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između 5,5 i 7, 5 minuta, ne uključujući predigru, važnu za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivisati da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sami seksualni čin traje duže. Saznajte i 10 stvari koje žene najviše žele u seksu.

Istraživanje časopisa Journal of Sex Research otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije.

“Uvijek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći te ćete lakše postići orgazam”, savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar