Categories Seks savjeti

Koliko bi trebalo da traje seks da bi žena maksimalno uživala?

Istraživanja su dokazala da je prosječno trajanje seksa između 5,5 i 7,5 minuta. Ali, da li je to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Foto: Pixabay

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između 5,5 i 7, 5 minuta, ne uključujući predigru, važnu za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivisati da razmjenjivanje nježnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sami seksualni čin traje duže. Saznajte i 10 stvari koje žene najviše žele u seksu.

Istraživanje časopisa Journal of Sex Research otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije.

“Uvijek podstičem parove da uživaju u što dužoj predigri prije samog čina seksa. Što više predigre, to će nivo uzbuđenja biti veći te ćete lakše postići orgazam”, savjetuje Ian Kerner, seksualni i bračni terapeut.

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *