Categories Seks savjeti

Naučno dokazano: Vođenje ljubavi produžava život!

Nauka kaže da ima dosta nevjerovatnih zdravstvenih benefita seksa: od toga da nam popravlja raspoloženje, topi kalorije, do toga da nam produžava život.

Foto: Pixabay

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u San Francisku, pratilo je seksualni život 129 majki tokom sedam dana. One su imale obavezu da istraživačima šalju informacije u vezi sa tim koliko puta su za to vreme vodile ljubav sa svojim partnerima.

Te izvještaje su potom upoređivali sa njihovim uzorcima krvi i došli su do fascinantnih otkrića.

Majke koje su imale seks sa svojim partnerima barem jednom tokom sedam dana imale su znatno duže tjelomjere – dio ćelije odgovoran za starenje, od onih koje su seks imale rjeđe.

Naučnici su tako zaključili da redovan seks može da uspori starenje čuvajući naše ćelije zdravim i mladim. Takođe, planirana su i neka nova istraživanja u vezi sa seksom i zdravljem, jer je ovo u San Francisku bilo na malom uzorku.

I na kraju, za one koji nemaju partnera – ne očajavajte jer postoje i drugi načini da usporite starenje: nemojte da pušite i konzumirate previše alkohola, hranite se zdravo, rekreirajte se, provodite što više vremena u prirodi.

IZVOR: MONDO.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *