Categories Seks savjeti

Prijateljstvo s povlasticama: Da li je to OK ili je još tabu?

Nijemci su na glasu kao prilično otvoreni u pogledu seksualnih odnosa, a kako se čini tako gledaju i na “prijateljstvo s povlasticama”.

Istraživanje koje je za dpa proveo institut za ispitivanje mišljenja YouGov pokazuje da svaki treći Nijemac misli da je seks između prijatelja u redu.

Prijateljstva s povlasticama očito prihvata veliki dio javnosti, rekao je sociolog Janosch Schobin sa Univerziteta u Kasselu. YouGov navodi da 60 % ispitanika vjeruje kako postoji rizik da bi jedno od uključenih u muško-žensko prijateljstvo moglo poželjeti nešto više od prijateljstva.

Čak svaki peti ispitanik smatra da između muškarca i žene nije moguće pravo prijateljstvo, navodi se u studiji. Svaki drugi ispitanik međutim misli da njihov bivši partner može biti dobar prijatelj. Većina ispitanih odgovorila je istraživačima YouGova da prijateljstva najviše sklapaju na radnom mjestu.

U studiji se navodi da je 45 posto ispitanih reklo da je upoznalo svoje prijatelje na poslu. Nakon toga kao mjesta za upoznavanje navode se srednje škole, studiji, osnovna škola i hobiji.

Šta vi kažete – da li je seks između prijatelja OK?

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *