Categories Seks savjeti

Razotkrivanje: Omiljena poza u seksu govori puno i o vama i o njemu!

Čini se kako želje i navike iz spavaće sobe mogu otkriti dosta toga o vašoj ličnosti, piše britanski tabloid The Star.

Poza koju birate odaje vaš karakter.

#1 Misionarski položaj

Kod muškaraca ova poza sugeriše da vole da igraju na sigurno, ali i da bi mogli da budu samouvjereniji. Ovu pozu vole oni koji vole intimnost. Ako ste žena i ovo vam je omiljena poza, vjerovatno ste u velikoj žurbi u životu i u seksu želite da se opustite.

#2 Cowgirl

Obično je biraju žene koje vole da dominiraju. Vrlo su samouvjerene i vole moć. A to može ukazivati i na muškarca koji voli da bude podređen u seksu, ali i brižan i predan ispunjenju ženinih želja.

#3 Doggy

Svi koji vole ovu pozu traže oduševljenje i uzbuđenje u životu. Dobro su upoznati sa svojom divljom stranom. Žene kojima je ovo najdraža poza najčešće imaju submisivnu ličnost, dok kod muškaraca ona može ukazivati bežanje od intimnosti.

#4 Kašika

Bliskost i intimnost koju pruža ova poza otkriva duboke romantike koji s njom uspijevaju da postignu i strast, ali i nježnost. Žene koje je obožavaju vole spor i senzualan seks, a i inače su u životu opuštene. Muškarci koji je vole su nježni, brižni i romantični.

#5 Stojeća poza

Ovo je poza koju obožavaju avanturisti, a partneri koji praktikuju ovu pozu najčešće su osobe koje su otvorenije za eksperimentisanje od ostalih. Muškarci koji vole ovu pozu su najčešće harizmatični i otvoreni s velikom i smjelom ličnošću. Žene koje preferiraju ovu pozu su energične osobe koje su uvijek u potrazi za novim uzbuđenjima.

Izvor: index.hr Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *