Categories Seks savjeti

Sedam stvari koje ubijaju strast u vezi!

Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra vrlo važnu ulogu. Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izblijedi, a vjerujemo da niko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru. A ako ste primijetili da u vašoj vezi ima sve manje i manje strasti, moguće je da ste za to krivi sami, to jest neke vaše loše navike i zdravstveni problemi.

Ovo je sedam mogućih načina kojima ubijate strast u vezi:

#1 Loša ishrana

Ako ste na dijeti zbog dolaska ljeta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može da smanjiseksualni nagon. To je i sasvim logično, jer manjim unosom kalorija tijelo će imati manje energije pa je vrlo vjerovatno da vam se neće dati trošiti je na aktivnosti pod plahtama.

#2 Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, naveče ćete vjerojatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

#3 Kontracepcijske pilule

Brojna istraživanja o kontracepcijskim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.

#4 Prejedanje

Ako ste naveče skloni prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti dotok krvi u spolne organe pa ovo definitivno vrijedi i za muškarce.

#5 Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

#6 Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utječe na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

#7 Anemija

Ako ste anemični, svakako biste trebali u organizam unositi više željeza, a tako ćete povratiti i želju za seksom.

Izvor: index.hr/rouge

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *