Categories Seks savjeti

Seks-ispovijest: Isprobajte “dupli krug” i orgazam je zagarantovan!

“Riješila sam da naučim sve što mogu o orgazmu, zbog čega sam upisala i kurs o njegovom postizanju, a kada sam naučila šta je ‘dupli krug’ otvorio mi se sasvim novi svijet zadovoljstva”, kaže Romy Oltuski novinarka i blogerica sajta prevention.com

Foto: Guliver/Thinkstock

U nekoliko poteza naučila je da dođe do orgazma o kakvom “nije smjela ni da sanja”, a evo o čemu je riječ…

Tri faze uzbuđenja

Postoje tri faze građenja seksualne napetosti. Naravno, one se u određenim trenucima stapaju jedna s drugom, ali postoje razlike. Prva faza je upornost. To su oni prvi potezi zadovoljavanja koji ne treba da budu ujednačenog tempa i intenziteta da bi se nervni završeci probudili. Poslije nje kreće druga faza koju su na kursu nazvali “pristup”, a ona počinje kada ste nadomak orgazma – zagrijane ste i znate šta vam godi. Zato pokreti treba da budu ujednačeni jer i najmanja sitnica može da dovede do izostanka orgazma. I na kraju, ako su obje faze dobro izvedene, slijedi orgazam.

Probajte slojeve

Za većinu žena je klitorisni orgazam jedini izvodljiv. Ali čak i njima direktna stimulacija klitorisa može da bude previše intenzivna, pa zato više vole dodir preko kože. Ako ste i vi među takvim ženama, probajte stimulaciju preko stidnih usana ili gaćica. Takođe, na kursu su nas naučili i tehnici “klitorisni sendvič” u kojoj klitoris bukvalno stisnete između stidnih usana za intenzivnu a indirektnu stimulaciju.

Sve je u krugovima

Kada stimulišete klitoris, uvijek je najsigurnije to raditi kružnim pokretima, pri čemu sve više i više sužavate krug dok ne dođete do centra, odnosno klitorisa. A tu je i tehnika “dupli krug” gdje jednom rukom stimulišete klitoris, a onda drugu ruku spustite između nogu i stimulišete otvor vagine, takođe kružnim pokretima, ali sporije nego klitoris.

Orgazam nije kraj

Mnogo žena može da doživi višestruke orgazme ako probaju ovaj trik – umjesto da ponovo pokušavate istu stvar koja vas je dovela i do prvog orgazma, vratite se na sam početak predigre i ponovite te pokrete.

IZVOR: zena.blic.rs/prevention.com

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *