Categories Seks savjeti

Šta žene žele – za vrijeme “igre ispod pokrivača”?!

Prema rezultatima nedavne ankete, mnogo žena izrazilo je želju da njihovi partneri tokom seksa budu glasniji i da je to jedan od poteza koji bi mogao znatno unaprijediti intimni život partnera.

Dešava se da čak i najiskusniji ljubavnici mogu u pojedinim trenucima izgubiti na vještini u krevetu, a žene vrlo često ne žele kazati kako nisu zadovoljne da ne bi povrijedile partnera, prenosi Daily Star.

Ovo je vjerovatno jedan od razloga što još uvijek postoji ogroman “orgazamski jaz” između muškaraca i žena.

Prema podacima istraživanja, blizu 91 posto muškaraca doživi orgazam tokom seksa u poređenju sa 64 posto žena. Međutim, u posljednjoj anketi žene su kazale kako za njihovo zadovoljstvo nisu presudne isključivo seksualne vještine.

Blizu 1.500 žena učestvovalo je u anketi koju je proveo Reddit, u kojoj su odgovarale na pitanja šta ih najviše uzbuđuje u spavaćoj sobi i šta bi voljele da promijene kada je riječ o njihovoj intimi, a većina njih je kazala kako bi željele da njihovi partneri, vjerovali ili ne, prave više buke tokom seksa.

“Buka tokom vođenja ljubavi je veoma seksi, tako da muškarci ne bi trebali susprezati svoje glasove. Žene moraju znati da i muškarci istinski uživaju”, objasnila je jedna žena.

Osim žena, u komentarisanje rezultata ankete upustili su se i pojedini muškarci.

Izvor: klix.ba Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *