Categories Seks savjeti

Tri stvari koje morate znati o seksu tokom “onih dana”

Žene se stide da priznaju da je njihova želja za seksom “onih dana” u mjesecu velika, a s druge strane, muškarcima je neprijatno da priznaju partnerki da ih to ne odbija od seksa.

Prema mnogim istraživanjima, seks tokom menstruacije našao se na visokom mjestu liste najvećih neprijatnosti u spavaćoj sobi. Ženama je ideja seksa tokom menstruacije često odbojna jer je prvo na šta pomisle “nered” koji može da se dogodi u toj situaciji. Istovremeno se stide da priznaju da je njihova želja za seksom tih dana u mjesecu velika, a razlog za to je navala hormona koja se događa tokom menstruacije. S druge strane, muškarcima je neprijatno da priznaju partnerki da ih menstruacija ne odbija od seksa.

#1 Ljekari ga odobravaju

S medicinske strane nema prepreka za seks tokom menstruacije. Partneri mogu slobodno da nastave sa seksualnim odnosom tih dana u mjesecu, dokle god je ženi prijatno u toj situaciji. “To je potpuno normalno i sigurno za oba partnera”, rekla je doktorica Tara Ford iz Medicinskog centra za žensku seksualnost u Njujorku.

#2 Mogao bi da vam se svidi

Nivo estrogena i testosterona je nizak u prvom danu menstruacije, ali onda počinje da se diže. S rastom hormona događa se i veliki rast seksualne želje pa se mnogo žena lako uzbudi tokom menstruacije. Naravno, one žene koje imaju teške menstruacije popraćene bolnim grčevima ne mogu da se fokusiraju na seksualno zadovoljstvo, ali mnogo stručnjaka kaže da je upravo orgazam “tableta protiv bolova” koja može da im pomogne u ublažavanju menstrualnih grčeva.

#3 Nemojte da zaboravite na zaštitu

Neki muškarci se raduju seksu tokom menstruacije jer misle da žena tokom nje ne može da zatrudni, pa da ne treba da koriste kondome. Upravo je to jedna od najvećih zabluda. Kod žena čija menstruacija traje više od šest dana može da se dogodi poklapanje s ovulacijom, a uz to spermatozoidi mogu da prežive od tri do pet dana pa može da dođe i do nenadanog začeća.

Life Content Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *