Šta doručkuje LJ&Z redakcija?

by | 26 Oktobra, 2015

Da li se vaš prvi jutarnji obrok svodi na veliku šolju kafe s mlijekom i pecivo “s nogu”? Inspirišite se ovim odgovorima i doručkujte kvalitetno stvarajući energiju za cijeli dan…
Ekipa magazina Ljepota&Zdravlje svoj doručak nikada ne preskače, čak štoviše smatra ga vrlo bitnim.

Healthy-Breakfast-Food-Ideas

Jelena Joksimović, glavna i odgovorna urednica
Moj omiljeni doručak je omlet od domaćih jaja sa sirom, rukola sa maslinovim uljem i balzamikom, te dvije šnite dvopeka. Nekad tome dodam ajvar ili puter, ali omlet je ipak glavni glumac. Trudim se da doručak bude kaloričniji i obilniji, ali i ovo što sam nabrojala, sitom me drži samo do 11 h. Tad na scenu stupa doručak broj 2: zobene pahuljice sa kakaom i borovnicama ili višnjama, a sve to preliveno ključalom vodom. Bademe, orahe i med dodajem naknadno. Ne znam da li smijem reći da nekad imam i doručak broj 3?!

img_9639

Siniša Vujanović, izvršni urednik
Dan obično započnem bananom i to najkasnije pola sata nakon buđenja, a potom je na ‘meniju’ čaj – obično crni s mlijekom, a nekad i neki voćni ili zeleni čaj. Pr(a)vi doručak je 11 sati i zavisi od ‘raspoloženja’. Najčešće je to grilovana piletina uz sezonsku salatu i/ili jogurt ili kiselo mlijeko. Nekada taj doručak bude i nemasna šunka sa svježim sirom i krekerima od riže, a kada je ‘dan za čašćenje’ nađe se tu komad gibanice ili topli sendvič…

sinisa_vujanovic

Ines Kunovac, beauty urednica
Obzirom da rano ustajem, prvi obrok imam već u pola osam, a to obično podrazumijeva banana shake obavezno, a onda šta se nađe u frižideru. Ne robujem zdravoj hrani, tako da to nekad bude pašteta, nekad neka šnicla od prethodnog dana, a tokom ovih zimskih dana to su najčešće neki domaći pripravci kao što su ajvar, sirevi, te razni džemovi i pekmezi. Meni je doručak najvažniji obrok, tako da u tom smislu potrudim se da bude obilniji, jer zbog obaveza vrlo često ručak preskočim, tako da mi to i dobro dođe.

ines

Dijana Gajić, lektorica
Moja navika je da doručkujem prije nego što krenem na posao. Međutim, s obzirom na to da ujutru uglavnom ne osjetim jak apetit, pa sam jako izbirljiva, za ovaj objed imam nekoliko kombinacija koje ne mijenjam. Glavna kombinacija je ono što nazivam hotelskim doručkom. 🙂 Čine ga šnita-dvije hljeba namazane maslacom i medom te bijela kafa, koja me podsjeća na baku. S njom sam kao malena pila kafu (zapravo sam pila pošećereno toplo mlijeko s dvije kapi kafe), pa me uz ovaj napitak vežu tople uspomene i s njim je lijepo započeti dan.

dijana

Podijelili smo sa vama naše prehrambene navike, a u printanom izdanju magazina Ljepota&Zdravlje saznajte više o tome šta poznati vole da jedu i koliko im je važan doručak!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.